Стерянопулос:"Тръгнахме от нулата, а създадохме един сериозен отбор"


Стерянопулос:"Тръгнахме от нулата, а създадохме един сериозен отбор"
Георгиос Стерянопулос (снимка: Пресклуб България)
24-09-2007 17:21 | gong.bg

Президентът на баскетболния ЦСКА Георгиос Стерянопулос повдигна за пореден път проблема относно базата.

„Нямаме къде да играем. Плащаме наем все едно сме туристи”, каза гъркът пред Гонг, който спаси мъжкия отбор на ЦСКА от закриване това лято.

„В отлични отношения сме с ръководството на зала „Христо Ботев”, но и там нямаме достатъчно време за ползване, колкото ни трябва. Бях изумен, когато научих, че имаме зала, а в нея играе друг отбор”, продължи още Стерянопулос, визирайки проблема със заетостта на залата на „червените” на ст. Българска армия, която сега се ползва от детските отбор на „Овъргаз академия”.
„Тръгнахме от нулата, а създадохме един сериозен отбор. Това е много трудно. Казахме, че ще наблегнем на българските играчи, защото ни интересува настоящето и бъдещето на българския баскетбол. Ще наблегнем и на бъдещето на ЦСКА в Европа. Точно затова залагаме на млади баскетболисти. Намерихме двама треньори, намерихме и гръцки специалист, който да помага за известно време с голям опит, но не мога да разбера как може да се отнасят така с клуб като ЦСКА”, сподели още Георгиос Стерянопулос, който добави още: „С помощ или без помощ ще върнем ЦСКА, където му е мястото.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи