Изненадваща загуба на Русия


Изненадваща загуба на Русия
Мария Степанова не успя да спаси Русия (сн. ФИБА)
30-09-2007 15:14

И в първите три мача от група F във втората фаза на ЕвроБаскет 2007 за жени в Италия не се размина без загуба на един от фаворитите - в случая световният и европейски вицешампион Русия.
 
След като предишната вечер същата вечер същата съдба сполетя действащия еврошампион Чехия, сега и другият финалист от ЕвроБаскет 2005 претърпя първата си загуба в настоящото първенство. И то също от отбор, който до момента не впечатляваше с изявите си. За победата на Сърбия над Русия с 67-65 в герой се превърна гардът Милица Дабович със своя победен кош 2 секунди преди края. Тя записа и общо 28 точки, 5 борби и 4 асистенции за много важната победа на сръбкините, която запазва шансовете мм за класиране на четвъртфинал.
 
В мача Беларус-Франция баскетболистките от бившата съветска република, окрилени от победите си над Хърватия и Сърбия, отново се хвърлиха в типичния си бърз и атакуващ стил, който ги превърна в сензацията на първенството досега. Този път обаче те бяха приземени от силната защита и перфектна тактическа дисциплина на противника. Франция през цялото време контролираше темпото и логично стигна до победата със 72-60. От французойките с добра игра се отличиха Сандрин Груда, Сандра Дижон и резервата Емелин Ндонге.
 
В другия мач снощи един от фаворитите за титлата Испания очаквано се наложи над домакина Италия, въпреки подкрепата на 1000 верни привърженици на италианките в Ортона. За победата на иберийките със 79-64 най-резултатни бяха Елиса Агилар (17 точки) и Ана Монтаняна (16). След тази загуба шансовете на отбора-домакин за класиране на четвъртфинал са вече само теоретични. Испанките пък, заедно с Белгия от другата група Е, остават единствените все още без загуба на това първенство.
 
Тази вечер Латвия ще има шанса да сложи край на този статут на непобеден отбор на белгийките в мача от 22.00 ч. Преди това пък играят Германия-Турция (17.00) и Чехия-Литва (19.30).
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи