ЦСКА "лапна" Димитър Маринчешки


ЦСКА "лапна" Димитър Маринчешки
Димитър Маринчешки
03-10-2007 21:52

Днес стана ясно, че една от младите надежди на шампиона Лукойл Академик при подрастващите – Димитър Маринчешки от този сезон ще бъде състезател на ЦСКА. Все още не са известни подробностите около трансфера на младока, но той е харесан от ръководството на „червените”и със сигурност ще стане част от изцяло подмладения армейски тим.
Димитър Маринчешки е роден през 1990 година и е висок 200 см. В досегашната си кариера е играл само за Лукойл Академик, но това не пречи да има в колекцията си медали от почти всички възрастови групи при подрастващите.
През изминалия сезон, 17-годишният Митко се състезава за кадетския и юношеския отбор на Лукойл. На финалния турнир за Кадети до 16 години в морската ни столица Варна, Маринчешки и компания не успяха да се преборят с набиращия сили отбор на Черно Море ИГ и се задоволиха със среброто. На финалите за Юноши в Самоков обаче, нямаше кой да ги спре и момчетата под ръководството на сегашния помощник треньор на мъжкия тим на Лукойл Академик – Йордан Колев – станаха шампиони на България.
Качествата и таланта на Маринчешки не остават незабелязани и от наставниците на националните ни гарнитури. През лятото Митко е повикан и в националния ни отбор за Мъже до 18 години, който на провелото се от 3 до 12 август в Мадрид Европейско първенство в тази възраст зае 14 място.
Новата спортно състезателна година започна много добре за Митко. На приятелския турнир във Варна "Христо Борисов", в памет на легендата на варненския и български баскетбол – Христо Борисов, Маринчешки демонстрира завидни умения и изключително добра форма. Независимо, че тимът му не се представи според възможностите си и се нареди 3-ти в крайното класиране, 200-сантиметровото момче грабна приза за най-добър реализатор на турнира, като отбеляза средно по 20.7 точки на мач.
Най-вероятно веднага след завършването на квалификационния турнир за влизане в А-1 в Правец, Димитър Маринчешки ще се присъедини към лагера на ЦСКА като в най-скоро време се очаква да станат ясни и останалите детайли по преминаването му в червените редици.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи