Тази вечер са първите два четвъртфинала на Евробаскет 2007 за жени


Тази вечер са първите два четвъртфинала на Евробаскет 2007 за жени
Анете Йекабсоне-Зогота (Латвия) (снимка: ФИБА)
04-10-2007 16:42

Два много интересни сблъсъка се очертават в днешните четвъртфинални мачове на ЕвроБаскет 2007 за жени в Италия.
В първата среща от 19.30 ч. един от най-силно представящите се до момента тимове - този на Латвия (втори в група Е) - ще има нелеката задача да преодолее коравия отбор на Франция (трети в група F).
Единствената загуба на латвийките досега в първенството е от защитаващия титлата си отбор на Чехия. Те доказаха класата си и в последния си мач от втората фаза във вторник - тогава, макар и вече сигурни участнички на четвъртфинал, те не пуснаха никаква аванта на Германия и я изхвърлиха от първенството с победа с 60-47.
Франция пък се утвърди се като един от отборите с най-силна защита на ЕвроБаскет 2007. Французойките победиха снощи отбора на Сърбия с 68-60, като в типичния си стил откраднаха 16 топки и принудиха съперника да допусне 22 грешки. Така те окончателно си осигуриха място на четвърфинала и изпратиха сръбкините у дома.
Много интересен за гледане, макар и с ясно изразен фаворит, ще бъде и славянския двубой в късния четвъртфинал от 22.00 ч. - еврошампиона от предишното първенство Чехия срещу приятната изненада на настоящото, Беларус. Очакването е довечера да се играе зрелищен атакуващ баскетбол между два от трите най-резултатни отбора в първенсвото до момента - Чехия е с общо 432 отбелязани точки, а Беларус - с 425 (колкото има и Русия). Интересното е че единствените показатели, по които чехкините превъзхождат своя съперник според досегашната статистика, са борбите под коша и чадърите. Тимът на Беларус обаче е далеч по-точен в стрелбата, която е основната причина успехите му на първенството досега.
Беларус стигна до историческото участие на четвъртфинал още при първото си появяване на европейско първенство, след като снощи попари ентусиазма на домакина Италия с убедителното 66-51. Така хитът на първенството стигна до заветното четвърто място в група F за сметка на Италия и Сърбия.
Чехкините пък очаквано стигнаха до първото място в група Е, въпреки грешната стъпка срещу Германия миналия петък. Все пак на възпитаничките на Ян Бобровски не им беше никак лесно и в последния мач от групата във вторник. Тогава те се наложиха над Белгия само с две точки разлика - 72-70, благодарение на точна стрелба от наказателната линия в последните секунди на своята звезда Ева Витечкова.
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи