Нов американец в Сливен


Нов американец в Сливен
10-10-2007 12:13

Отборът на Сливен е на път да привлече ново американско попълнение в отбора си. Става въпрос за 194 сантиметровия гард Джеремая Босуел.  В тима на Сливен вече доста успешно играе Лоурънс Шарет. Бившият гард на Левски и Ямбол бе в основата на класирането на отбора за А-1 след като се представи отлично миналата седмица в Правец. Шарет вкара по 13 точки и взе по 4 борби средно на мач.

Босуел по подобие на Лари също е участник в програмата „Атлети в действие”. През миналия сезон е бил за кратко време в холандския Омниуърлд. Преди това завършва университета на Колумбия и играе в първа дивизия на NCAA. През последната година бележи по 9.6 точки и грабва по 3.0 борби средно на среща. Процентът му на стрелба от зоната за три точки е най-добър в отбора (50 %).

Босуел навърши 25 години миналата събота и играе като атакуващ гард.
Хубавата новина за треньора на отбора Събин Маринов е, че друг гард е вече на негово разположение. Това е Светлин Иванов, който се завърна от бригада в САЩ. По всяка вероятност той няма да вземе участие в днешното домакинство на Дунав 2007, но се всключва в подготовката на отбора и се очаква неговото скорошно завръщане в игра.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи