Лукойл Академик започна красиво сезона


Лукойл Академик започна красиво сезона
Перо Антич блестя за Лукойл (снимка:sport1.bg)
11-10-2007 20:08

Шампионът на България, Лукойл Академик показа още в първия си мач, че едва ли ще има конкуренция у нас този сезон. Студентите започнаха новия сезон с победа, 96-61, като гост на ЦСКА Интерлоджик. Те доминираха двубоя от началото до края и на моменти забавляваха публиката с зрелищни изпълнения.
Мачът започна отлично за Лукойл Академик, които наложиха стила си в самото начало. С прекрасна игра в защита и след това игра на бърза атака те натрупаха солиден аванс още след първата четвърт, 24-7. През втората част нещата на терена не се промениха особено. Дантей Смит зарадва публиката с няколко атрактивни забивки, а добро включване в тези минути направи и младият Димитър Филипов. Разликата нарастна само с шест точки и след първото полувреме резултатът бе 26-49.
Второто полувреме отново започна с по-добра игра на гостите. Все пак те не се напрягаха толкова много, както в първата част, което не им попречи отново да увеличат аванса си. След три части той бе 30 точки, 76-46. Последната част бе протоколна, като единствената въпросителна бе дали Лукойл Академик ще достигне границата от 100 точки. Те не успяха да го сторят, като спряха на 96.  ЦСКА Интерлоджик пък завърши с 61 и така записа първа загуба за сезона. В последните минути за гостите дебютираха и юношите на тима Калин Христов, Йовчо Атанасов и Калоян Прокопиев.
С играта си в този мач Перо Антич отново показа, че ще играе сериозна роля в тима новия сезон. Той бе над всички и завърши с 28 точки, 12 борби, 7 асистенции и 3 откраднати топки. Тодор Стойков и Петрослав Зафиров бяха следващите най-резултатни за шампионите съответно с 19 и 16 точки. За ЦСКА Интерлоджик капитанът Георги Давидов и гардът Майк Хендерсън завършиха с най-голям точков актив - по 14 точки.
В следващия кръг Лукойл Академик приема единствения друг български участник в евротурнирите - Спартак Плевен в събота, а ЦСКА Интерлоджик отново домакинства, този път на Балкан, в неделя от 18.00 в зала Христо Ботев.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА ИНТЕРЛОДЖИК - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи