Не уважиха контестацията на Рилски Спортист


Не уважиха контестацията на Рилски Спортист
12-10-2007 19:25

Членовете на Спортно-техническата комисия към баскетболната ни федерация проведоха заседание, на което се разгледа подадената контестация от Рилски Спортист Самоков за срещата от първия кръг на А-1 срещу Спартак Плевен. Тимът от Самоков протестира срещу някои спортни отсъждания на реферите на двубоя. Гостите от Плевен победиха с 1 точка – 68-67.

Прочетена бе контестацията на Рилски Спортист, изслуша се дежурният представител и се проведе разглеждане на оспорваните моменти, чрез много внимателно наблюдение на представения видеозапис на срещата. Решенията са следни:

1. При първата оспорвана ситуация в края на първия период, топката се изстрелва от състезателя с №10 от Рилски Спортист със закъснение от около 0.4 -0.5 секунди след изтичането на игралното време на частта.

2. При втората оспорвана ситуация в края на срещата е видно много ясно от времеизмервателния уред, че игралното време е изтекло още преди топката да попадне в ръцете на състезателя с №11 от Рилски Спортист, който след това я овладява и изстрелва веднага.
Спортно-техническата комисия реши, че няма формално нарушение на Състезателния правилник и решенията на съдиите са правилни.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи