Шампионът взе своето в Сливен


Шампионът взе своето в Сливен
Перо Антич с 31 точки за гостите
24-10-2007 20:50

Шампионът на България Лукойл Академик продължава с победния си ход из родните зали в пореден мач. Студентите записаха поредна победа като разгромиха като гост Сливен със 104 – 63. Гостите имаха пълна доминация в срещата след края на първата част и не оставиха съмнения за превъзходството си.
Изненадващо в първата част Сливен се държа много добре срещу далеч по-именития си съперник. Домакините бяха равностойни в първите десет минути и дори се оттеглиха с аванс от две точки, 19-17. Във втората част постепенно нещата започнаха да се нареждат на мястото си. Лукойл Академик започна да играе по-силно в защита и това си пролича и на таблото, след като на полувремето резултата стана 49-36.
Въпреки добрата си преднина шампионите не се отпуснаха и през третата част. Те отново излязоха на терена достатъчно концентрирани и успяха да увеличат още преднината си до 77-52 след 30 минути игра. Последната част бе кошмарна за домакините. Като че ли умората в състава на домакините и пускането в игра на повечето резерви позволиха на гостите да правят каквото си поискат на игрището и благодарение на това да увеличат аванса си с цели 26 точки само за последните десет минути, за да се стигне и до разлика от 41 точки в края.
Перо Антич отново приключи този двубой като с най-голям точков актив - 31 точки. Той бе успешно подпомаган и от Ненад Чанак с 24 и Дантей Смит с 16. Младият Димитър Филипов направи нов добър мач и завърши с 12 точки, 4 борби и 4 асистенции. Новият гард в тима Стевин Смит престоя едва десет минути на терена, за които вкара едва 2 точки. Той напусна двубоя за пет лични нарушения.
За домакините Николай Динев направи нов силен мач вкарвайки 23 точки. Васил Голов добави 12, а Димитър Георгиев 11.

 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН-ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи