Гершон се съгласи да поеме България


Гершон се съгласи да поеме България
Пини Гершон
04-12-2007 11:14

Пини Гершон е новият треньор на националният ни мъжки отбор.
В неделя, 9-ти декември точно в 12 часа в хотел „Метрополитен” в Атина, председателят на федерацията Атанас Тонев ще подпише договор със старши треньора на Олимпиакос Пини Гершон за селекционер на мъжкият национален отбор на България.
Поради ангажиментите си около срещите на Олимпиакос в Евролигата и гръцкото първенство подписването на договора ще стане в Атина.

В началото на октомври президентът на федерацията ни по баскетбол Атанас Тонев и изпълнителният директор Иван Ценов се срещнаха с израелския специалист Пини Гершон в Гърция. Желанието на босовете на родния баскетбол бе именно известният треньор да застане начело на националния ни мъжки тим следващото лято. Ето, че това вече е факт. Пини Гершон поема България.

Националният ни отбор по баскетбол ще разбере съперниците си в следващите евроквалификации на 16-ти февруари догодина в италианския град Венеция.

17 отбора от дивизия А - Белгия, Босна и Херцеговина, България, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Македония, Унгария, Великобритания, Израел, Италия, Латвия, Португалия, Сърбия, Турция и Украйна ще участват в квалификации следващото лято. 
 

Според регламента отборите ще бъдат разделени в три групи по четири отбора и една от пет. Победителите от всяка група, плюс трите най-добри втори отбори се класират за първенството на Стария континент. Последното място ще бъде решено след допълнителен квалификационен турнир през лятото на 2009 година.

С привличането на специалист като Пини Гершон са свързани надеждите ни да се класираме за Евробаскет 2009 в Полша.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи