Даниел Димитров: Възможно е Славия да се оттегли от първенството на страната


Даниел Димитров: Възможно е Славия да се оттегли от първенството на страната
Даниел Димитров
04-12-2007 11:54

Преди два дни Славия спечели 5-тата си победа в първенството на А-2 и е почти сигурно, че ще се класира за следващата фаза на първенството. По Наредбата на БФБ първите четири отбора от А-2 се класират за втората фаза на шампионата, в която трябваше 8 отбора да образуват първа осмица и 6 отбора втората шестица на А-1. По предложение на голяма част от клубовете в А-1 днес във БФБ ще умуват над варианта 10-те отбора да играят още по веднъж помежду си без да има изпадащи в така наречената втора шестица.
 

Старши треньорът на Славия Даниел Димитров изрази разочарованието си пред BulgarianBasket.com относно възможната промяна и каза:

„Много хубаво, ама защо по-средата на първенството. Досега ние се борим да влезем във втората шестица, а сега изведнъж такава няма да има. Отборите от А-2 никой не ги пита за тази нова схема, която предлагат отборите от А-1. Разбирам, че повечето от тях искат да си остане варианта с 10 отбора, но не одобрявам в никакъв случай тази промяна да става, когато всички са си планирали програмата за цялата година. Лично аз имах уверението на някои спонсори, че ще помогнат на отбора, ако участва в А-1. За съжаление при така възникналата ситуация се съмнявам, че те ще са съгласни да приемат. Не изключвам варианта Славия да се оттегли от по-нататъшно участие в първенството на страната.”
 

В неделя Славия победи като гост Черноморец Бургас със 76-72 и на практика почти си осигури участие в по-горната група.Решението за това по каква схема ще продължи първенството на страната за мъже ще бъде взето по-късно днес, когато ще заседава Управителният съвет на БФБ.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи