Еврофутбол наля 150 000 лева в баскетбола и волейбола


Еврофутбол наля 150 000 лева в баскетбола и волейбола
Еврофутбол стана спонсор на БФБ
17-12-2007 15:49

Еврофутбол е новият спонсор на Българската федерация по баскетбол и Българската федерация по волейбол за сезон 2007/2008. Oбщo 150 000 лева без ДДС ще бъдат вложени от родната букмейкърска къща за подготовката и развитието на спортистите от двете федерации. Новината беше обявена по време на съвместна пресконференция, на която присъстваха Боян Найденов и Николаос Арсенопулос – управители на Еврофутбол, Атанас Тонев - Председател на БФБ, инж. Данчо Лазаров - Председател на БФВ и Маргарита Лулова – Директор "Връзки с обществеността" в Еврофутбол. Събитието се проведе в Еспресо бар "Лъки" в ЦУМ.

Общо 100 000 лева е размера на финансовата подкрепа, която Еврофутбол оказва на Българската федерация по волейбол в рамките на следващата година. Срещу 50 000 от тях компанията става "Златен спонсор" на Националната волейболна лига за сезон 2007/2008 и Купа на България 2008. Допълнително, по примерите от световната практика, Еврофутбол подкрепя българският волейбол в още едно направление, като дава парични награди в три категории: "Най-добър нападател", "Най-добър блокировач" и "Най-перспективен млад волейболист". Размерът на сумите ще бъде обявен в края на първенството, когато ще стане официалното им връчване. Логото на Еврофутбол ще бъде позиционирано на официалните топки "MIKASA", с които се играят мачовете от лигата.

 

Срещу другите 50 000 лв. букмейкърската къща става "Сребърен спонсор" на българските национални отбори по волейбол по време на Световна лига 2008. Контрактът с Българската федерация по баскетбол е на стойност 50 000 лева без ДДС. Той дава право на Еврофутбол на активно присъствие на събития като Държавното първенство, Купа България и Мач на звездите. Освен това, логото на букмейкърската къща ще бъде позиционирано отпред върху гащетата на двата цвята спортните екипи на националните отбори по баскетбол – мъже, жени, мъже до 20 години и жени до 20 години или общо 98 броя екипа.
 

Чрез спонсорството на двете федерации Еврофутбол ще ангажира със съответния спорт и зрителите – предимно млади хора, които водят изключително заседнал живот. За целта букмейкърската къща ще организира игри, по подобие на тази, проведена на мача между Лукойл Академик и АСК Рига за парични награди при уцелване на коша от наказателната линия-100 лв., и центъра на терена- 10 000 лева. Спечелването на наградата изисква предварителна подготовка, което реално мотивира зрителите да тренират.
 

В речта си по повод подписването на двата договора, Николаос Арсенопулос заяви: "За Еврофутбол е изключително важно да инвестира в развитието на такива атрактивни и популярни спортове, каквито са баскетбола и волейбола. Както вече сте добре запознати Еврофутбол разработва ежегодно мащабна инвестиционна програма, в която влизат редица социални проекти за подкрепа различни проблемни сфери в страната и спонсорски проекти, насочени изцяло към аматьорския и професионалния спорт. Спонсорството не е само инвестиция в добрия имидж на дадена компания. То е преди всичко инвестиция в развитието на даден спорт и съм горд, че макар и в малка степен сме част от успехите на редица професионални постижения. Спонсорството е и инвестиция в бъдещето – даването на гласност на такава инициатива, чрез вас медиите, е пример, който често се последва от други частни и правителствени организации".
 

"С голямо задоволство искам да поздравя нашите приятели от Еврофутбол и след едногодишна пауза, днес отново да подпишем договор между Баскетболната федерация и най-прогресиращата компания за спортни залози. Вярвам, че съвместната ни дейност, ще донесе повече представителност и внимание, както на спорта ни, така и на нашите партньори" – каза Атанас Тонев – председател на БФБ. Към думите му се присъедини и инж. Данчо Лазаров – председател на БФВ.
 

През последните години букмейкърската къща наложи като традиция своята подкрепа на федерациите по баскетбол и волейбол. Пример за това е спонсорството на мъжкия национален  отбор по волейбол за Световната лига и на Световния фестивал на волейбола през 2005 г., както и партньорските взаимоотношения на Еврофутбол с Българската федерация по баскетбол още от сезони 2005/2006 и 2006/2007. През 2006 г. бе проведен и първия национален три на три стрийтбол турнир за аматьори, организиран от компанията в партньорство с БК "Марица Кършиака", в който взеха участие над 2000 души. Подкрепата на баскетбола продължи и чрез договора от началото на декември т.г. между Еврофутбол и баскетболния шампион "Лукойл Академик" на стойност 50 000 лева за сезон 2007/2008.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи