Показаха емблемата на ЕвроБаскет 2009


Показаха емблемата на ЕвроБаскет 2009
Логото на Евробаскет 2009 (fibaeurope.com)
15-01-2008 12:42 | fibaeurope.com

Организаторите на ЕвроБаскет 2009 в Полша, представиха официалното лого на първенството, което ще се проведе през септември 2009 г.
 
Дизайнът на логото е дело на Катжина Кудел от "Гутенбург Дизайн", а идеята е в него да се съчетаят спортът баскетбол, цветовете на полския национален флаг и емоцията на играта. "Логото е много атрактивно и със сигурност ще бъде един чудесен символ на това вълнуващо събитие", каза Джордж Василакопупос, президент на ФИБА Европа. "Тази креативност и страст, което е била вложена в дизайна, е една от причините да сме убедени, че Полша ще бъде отличен домакин."
 
Логото бе разкрито за пръв път на официална церемония от президентът на полската баскетболна федерация Роман Лудвичук. "Много сме горди с това, че ще бъдем домакини на ЕвроБаскет 2009", бяха думите на г-н Лудвичук. "Надяваме се представянето на логото да бъде едно подобаващо начало на вълненията около това първенство."
 
ЕвроБаскет 2009 ще се проведе в 7 полски града, като в Гданск, Познан, Варшава и Вроцлав ще се играят мачовете от предварителните групи, в Бидгошч и Лодз - тези от втората фаза, а в Катовице - финалите. Квалификациите за първенството започват на 20 август тази година, като жребият за тях ще бъде изтеглен на 16 февруари в италианския град Венеция.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи