Рилски си осигури седмото място


Рилски си осигури седмото място
Бранко Миркович с 26 точки
19-01-2008 21:54 | Александър Сотиров

Отборът на Рилски Спортист успя да победи Ямбол със 75-71 у дома и така след тази победа си осигури седмото място. И двата отбора могат да са доволни, тъй като загубата на Дунав 2007 у дома от ЦСКА остави на практика и двата отбора на Рилски спортист и Ямбол в първата осмица.

Началото на срещата бе равностойно. Двата отбора често си сменяха водачеството и нито единия не успяваше да дръпне в резултата. В крайна сметка домакините успяха да спечелят първата част с 23-20.

Втората обаче бе доста неприятна за тях. Ямбол играха по-силно, а и стрелбата на играчите на Рилски не вървеше. Това веднага си пролича и гостите взеха аванс от 36-31 след първите две части.

Второто полувреме отборът от Самоков започва да пази преса и това даде резултат. Допълнителен проблем за гостите бе фактът, че основният гард Станислав Говедаров натрупа личли нарушения. Домакините спечелиха третата част с 27-18 и отново поведоха.

В началото на последната част Говедаров излезе за пет лични нарушения и това донякъде улесни домакините, тъй като на практика гостите играеха без основния си гард. В крайна сметка отборът на Ямбол не успя да се доближи до домакините и така отстъпи в борбата за седмото място.

Бранко Миркович направи много добър двубой и завърши с 26 точки, 5 откраднати топки и 4 асистенции. Момчил Петров вкара 13, а Мико Голубович 11 и хвана 7 борби.
За ямболии Кирило Скуматов вкара 26, а Говедаров и Мартин Хорозов по 13.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЯМБОЛ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1
 

ТОП 10 НА 17-ТИ КРЪГ В А-1 


КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ-ДАБЪЛ В МЪЖКАТА А-1  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи