Левски си спести главоболие през второто полувреме


Левски си спести главоболие през второто полувреме
Левски завърши втори (gong.bg)
26-01-2008 21:54

Отборът на Сливен изигра много добро първо полувреме срещу Левски, но за тяхно съжаление това не достигна за нищо повече от загуба. Напротив, въпреки добрите първи 20 минути домакините бяха разгромени накрая с 58-90, което пък позволи на гостите от София да останат втори в класирането след края на първия етап от първенството.
 

Играчите на Сливен започнаха силно двубоя, а отпуснатата игра на гостите им позволи да вземат аванс в началото. Левски изигра много слаба първа част, като отбеляза едва 8 точки срещу 15 за домакините.
 

Сливен продължи да играе добре благодарение на инерцията от първата четвърт. През втората част те дори поведоха с 29-19, но това като че ли най-накрая стресна играчите на Левски, които завършиха първото полувреме със серия от 13-3, за да бъде изравнен резултата при 32-32.
 

След сериозен разговор на Любо Минчев с играчите на Левски на почивката, те излязоха преобразени решени да се докажат като далеч по-класния отбор. След много добра защита през третата част те натрупаха аванс от 17 точки и си осигуриха комфортни и спокойни последни минути.
 

Вместо да се отпуснат обаче, гостите играеха със същия заряд, което им помогна да увеличават аванса и в крайна сметка той да стигне до 32 точки в края на мача.
 

Капитанът Стефан Георгиев бе най-резултатен за гостите с 16 точки, като добави и 6 борби. Станислав Славейков вкара 15, а Юли Радионов 12.
 

За домакините, които бяха без Николай Динев и Пеньо Нацкин, много добър мач изнесе Стоян Петков, който завърши с 28 точки и 7 борби. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН – ЛЕВСКИ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛИВЕН 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ 
 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ СЛЕД ПЪРВИ ЕТАП В МЪЖКАТА А-1 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1 
 

ТОП 10 НА 18-ТИ КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи