Срещите на Балкан – най-посетени в А-1


Срещите на Балкан – най-посетени в А-1
Зала Балкан се пръска по шевовете всеки мач
26-01-2008 23:33

Мачовете на Балкан Ботевград са най-посетените в мъжката А-1 след първият етап от шампионата. До този момент срещите на отбора са посетени от средно по 808 зрители на мач. Следват шампионите от Лукойл Академик със средно по 625 души на среща и трети са ЦСКА със 617.
 

Общо 14 550 зрители видяха срещите на Балкан до този момент, с около 30 % повече от тези на Лукойл Академик и ЦСКА. 
 

ОБЩО КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А-1 
 

Разбира се във всички домакински срещи капацитетът на зала „Балкан” в Ботевград бе запълван до максимума. Нормално бе те да са на първо място и в мачовете само у дома със средно по 1000 зрители. След тях на второ място са Дунав 2007 със 728 души, а трети са Ямбол със 689. 
 

Най-интересното е, че Лукойл Академик е на предпоследно място по зрители у дома със средно 389. Единствени зад тях са Рилски спортист, но като се има предвид, че те ще заиграят в новата си зала много скоро цифрите им може значително да се променят. 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ ЗА МАЧОВЕ САМО У ДОМА 
 

Срещите на Лукойл Академик при техните гостувания бяха най-интересни за феновете в А-1. Нормално като се има предвид играчите, които се подвизават в редиците на „студентите”. Средно по 861 зрители в мачовете на Лукойл Академик като гост, следвани от ЦСКА със 783 и Левски със 694. 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ ЗА МАЧОВЕ САМО КАТО ГОСТИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи