Лукойл Академик отново отбор номер 1 в България


Лукойл Академик отново отбор номер 1 в България
Лукойл Академик отбор номер 1 за януари
07-02-2008 14:42 | gong.bg

Лукойл Академик стана отбор на месец януари в традиционната анкета на Пресклуб България за януари. „Студентите” изпревариха женската ни щафета по шорттрек с 20 срещу 9 гласа.
 

„Всяка награда е високо ценена от нас. Това е признание за целия отбор. Ще се опитаме да се подготвим възможно най-добре за сблъсъка с Вентспилс. Тази сутрин гледах срещата им с ФМП Железник, а предстои да се сдобия и с още информация. Опитвам се да науча играчите си, че всяка топка е важна, а шансовете са 50:50 точки. В сходна ситуация съм, както с Хемофарм. Тогава срещнах първо Вентспилс, а после Динамо Москва в елиминациите на УЛЕБ. Никак не ми е трудно да мотивирам състезателите ми. Стремим се към високи резултати. Трябва ни постоянство за големите цели и резултати”, коментира сръбският специалист Лукаич.
 

Той потвърди, че македонецът Перо Антич има проблем с коляното и му е дадена почивка до утре, след като пропусна последния мач на Лукойл във вътрешния ни шампионат.
 

„Перо Антич е контузен, не знам дали ще играе срещу Ямбол, но сега приоритет е да е готов за Вентспилс. Харис Муйезинович идва утре вечер. Мисля, че ще има достатъчно време да се включи и да помогне със своя опит, за да имаме възможност за ротация. Митко Филипов беше контузен дълго време, но вярвам, че бързо ще влезе във форма. В българското първенство има добри играчи, но младите баскетболисти трябва да разберат, че се налага да работят здраво и то най-вече технически”, каза още Желко Лукаич.
 

Националът Тенчо Банев, който този сезон отново носи екипа на „студентите” пък заяви пред журналистите: „Благодаря на всички, които са гласували за нас. Тази награда е отговорност и признание за добре свършена работа. Ние се стараем и искаме да вземем приза и следващия месец, тъй като ни предстоят много важни мачове с Вентспилс за купа УЛЕБ.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи