Без "капитан" на борда, ЦСКА потъна край Варна


Без "капитан" на борда, ЦСКА потъна край Варна
Ценов бе неудържим днес - 23 точки
23-02-2008 21:20

Без капитан на борда, „корабът” ЦСКА не приличаше на себе си и потъна в морето. Гостите от София се държаха прилично през първите десет минути и по нищо не показаха, че след това нещата на терена ще се развият по този начин за тях. Първата част завърши наравно (15-15) и зрителите, изпълнили зала „Христо Борисов” във Варна се радваха на доста оспорван мач. След нея, във втората четвърт, феновете се радваха доста повече, тъй като техните любимци буквално отнесоха ЦСКА и набързо решиха изхода от двубоя. Само за 10 минути игра, благодарение на отличната си игра в нападение, и може би за първи път този сезон и в защита, „моряците” поведоха с 21 точки на почивката.

 

Разликата дори бе и 25, но два поредни коша в последната минута на първото полувреме направиха резултата 52-31. В тази част ЦСКА не приличаше на себе си и честите смени на старши треньора Росен Барчовски не доведоха до никакъв резултат в тяхна полза. В този момент най-осезаемо се усети липсата на Майк Хендерсън, а заменилият го Людмил Хаджисотиров се озова в нетипична за него позиция и, въпреки старанието си, не бе и близо да го замести.

 

През второто полувреме домакините не само успяха да съхранят разликата, но и я увеличиха за радост до крайното плюс 35 точки в тяхна полза (101-66). Голямата преднина даде възможност на Спас Натов да пусне и по-младите в игра, като отново на терена се появи един от местните любимци - Атанас Пенев.

 

Барчовски отвърна със същото и даде игрово време на Димитър Маринчешки, Галимир Томов и Крум Дойчинов. Друг млад състезател пък оправда доверието му, след като престоя цели 25 минути на терена. Сергей Цветков вкара най-много точки за ЦСКА – 16 – и може би единствен разкри потенциала си. Лавел Пейн се отличи с 4 „чадъра”, но завърши със скромните за възможностите си 10 точки. Христо Николов, освен странна прическа, показа „разюзданост” в нападение и допусна елементарни грешки в подаванията. На моменти имаше проблясъци и успя да вкара 13 точки.

 

За домакините Тод Галъуей отбеляза 5 тройки и вещо ръководеше своя отбор. Той вкара 25 точки, а Симеон Ценов добави 23 като 19 от тях дойдоха през първото полувреме. Тези двама играчи бяха и основните „виновници” за най-голямата победа на Черно море през този сезон. Досегашната най-голяма разлика в полза на „моряците” бе постигната срещу Сливен във втория кръг от шампионата (94-70).

 

След две поредни загуби от ЦСКА тази година, Черно море взе реванш и ги победи за първи път.

 

След този мач възникват два въпроса, на които ще бъде интересно дали ще получим отговор скоро. Първият е: могат ли Черно море да играят защита по-постоянно, както в този мач, а вторият: ще съумеят ли ЦСКА да намерят заместник на позицията на плеймейкъра. Като че ли положителният отговор приляга повече на първия въпрос, отколкото на втория. Но, както се казва в такъв случай - ще поживеем, ще видим.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – ЦСКА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ ЕВРОХОЛД

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА) 

 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи