Тройки на Виденов носят победата на Риети над Лотоматика


Тройки на Виденов носят победата на Риети над Лотоматика
Виденов бе избран за MVP на мача (Skysport)
24-02-2008 15:07 | Александър Сотиров

Филип Виденов и неговия Солсоника Риети поднесоха изненадата в 24-я кръг на италианската Лега Баскет А. Тимът от Риети постигна сензационен успех като домакин, надвивайки участника в Евролигата Лотоматика Рома със 69:61.

196-сантиметровия български гард бе в основата на победата на Солсоника. Мачът вървеше кош за кош през цялото време, и точно в заключителните минути възпитаникът на Уестърн Кентъки изригна. При резултат 59:61 в полза на Лотоматика дойде времето на българина. Филип първо даде преднина на своя отбор, отбелязвайки тройка за 62:61, а в следващата атака наниза още една – 65:61. По-малко от минута преди края, българският гард бе фаулиран, и реализира и двата наказателни удара за 67:61. Уейд Хелиуел вкара последния кош, за да фиксира резултата на 69:61 в полза на домакините.

Виденов бе избран за играч на мача от италианската телевизия Скай Спортс. Той завърши с 14 точки и 6 борби за 25 минути игра. Фил наниза 3 тройки от 5 опита, а от наказателната линия вкара 5 от 6.

„Вече съм възстановен напълно от травмата, много се радвам за победата, надявам се от тук нататък да печелим повече мачове. Надявам се съотборниците ми да продължават да ме освобождават, защото моята роля е да вкарвам, силата ми е в стрелбата.”

Това бе победа номер 12 за Риети, като вече негативния им баланс е на път да бъде заличен, тъй като имат само 1 загуба в повече – 13. В следващия кръг на 2 Март, Солсоника гостува на Снайдеро Баскет Удине.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи