Селтикс бие Пистънс, класира се за плейофите


Селтикс бие Пистънс, класира се за плейофите
Гарнет с 31 точки (Getty Images)
06-03-2008 09:28

След като по рано през сезона два от фаворитите на изток Бостън Селтикс и Детройт Пистънс си размениха по една победа, късно снощи "Kелтите" спечелиха с 90-78 последната среща помежду им през редовния сезон. По този начин отборът на домакините от Бостън стана първия тим от лигата които си осигури място в плейофите тази година.

Кевин Гарнет наниза рекордните за сезона 31 точки, допринасяйки за шестата поредна победа на Селтикс. Младият център на домакините Кендрик Пъркинс пък се отчете с впечатляващ дабъл-дабъл - 20 овладени топки, рекордни за кариерата му, заедно с 10 точки, отбелязани във важни моменти.

Фактор в срещата се оказа и слабата игра на лидера на гостите Чонси Билъпс, който въпреки това записа 23 точки, при стрелба 14-15 от фала. Също толкова точки наниза и Рашийд Уолас, който напусна залата по време на третата част заради болки в глезена и се завърна в четвъртата, за да доиграе двубоя.

Срещата вървеше на приливи и отливи и за двата тима. След първата част резултатът на светлинното табло бе 23-13 в полза на домакините. След добър старт на втората четвърт за Детройт, разликата се стопи до две при 25-23. Те дори имаха шанс да излязат напред, но новото попълнение на буталата Хуан Диксън не сполучи със стрелбата от далечно разтояние. Веднага след това Селтикс отговори с 11 поредни точки, 10 от които на Гарнет, и разликата от първата част се запази и на почивката - 47-37.

През втората половина нещата се повтаряха, Селтикс се откъсваше Детройт се връщаше в мача. И когато всички в Банкнорт Гардън очакваха нова драма в заключителните минути на срещата, при резултат 78-77 в средата на четвъртата част, Селтикс реализира 12 от последните 13 точки в двубоя за крайното 90-78.

За изключително мотивираната игра и на двата състава можеше да се съди и по трите технически фаула, по един за Тони Алън и Рей Алън от състава на Селтикс и един за Чонси Билъпс от Пистънс.

В срещата не взеха участие двете последни придобивки на Бостън - Сам Касел, който отсъстваше поради лични причини и Пи Джей Браун, който беше по екип, но изгледа двубоя от скамейката.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи