Арис си го върна на Фенербахче


Арис си го върна на Фенербахче
Джеремая Маси (euroleague.net)
06-03-2008 11:53

Арис ТТ Банк записа първата си победа в група Е на Топ 16 от Евролигата, побеждавайки вчера Фенербахче Юлкер с 59-60 пред 11000 зрители в зала „Абди Ипекчи”. Арис подобри актива се на 1 победа и 3 загуби, а Фенербахче вече има 2 победи и 2 загуби, но ще завърши най-малко на второ място в групата след този кръг.
 
Джеремая Маси даде тласък за победата на гостите с 18 точки и 8 борби, като отбеляза и победния наказателен удар 9 секунди преди края. Брейси Райт добави 12 точки за Арис, при стрелба 5-6 от полето.
 
Уили Соломон и Омер Ашик отбелязаха по 13 точки за Фенербахче. Ашик прибави към актива си и 11 борби, 7 от които в нападение, както и 5 „чадъра”, а Омер Онан завърши с 12 точки за домакините, които изоставаха 16-25 рано през втората четвърт. Семих Ерден и Онан помогнаха за наваксването на резултата и на почивката Фенербахче падаше само с 2 точки – 32-34.
 
Хано Мотола и неспираемият  Маси продължаваха да държат Арис напред в резултата и след 30 минути игра отборът им водеше 45-50. Две бързи тройки на Онан, 3 минути след началото на последната част, доведоха до първото водачество за Фенербахче. Играта продължи да се развива кош за кош до края, за да се стигне до отбелязването на наказателния удар от Маси. В оставащото време Соломон пропусна да отбележи при пробив към коша, след което Ашик добави топката, но времето за игра вече бе изтекло и коше не се зачете.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АРИС ТТ БАНК - ФЕНЕРБАХЧЕ ЮЛКЕР

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи