Лукаич загуби битката за национален селекционер на Босна


Лукаич загуби битката за национален селекционер на Босна
Босна с нов национален треньор
13-03-2008 12:42

Баскетболната федерация на Босна и Херцеговина обяви в сряда решението си за национален треньор на мъжкия тим на страната. Както се очакваше, ръководството потвърди решението на треньорския съвет и избра Менсур Байрамович за старши треньор на босненци.
 
От тримата кандидати за постта – Желко Лукаич, Менсур Байрамович и Теоман Алибегович – федерацията не поднесе изненада и сложи Байрамович начело на Босна, като това ще е вторият път в кариерата на специалиста като треньор на представителния мъжки отбор.
 
Менсур Байрамович оглавяваше най-добрите състезатели на Босна и Херцеговина в квалификациите за Евробаскет 2005 в Сърбия и Черна Гора. Той успя да класира тима си за най-престижния форум на стария континент, но в груповата фаза на турнира Босна отпадна, след като имаше лошия късмет да е в една група с Франция, Словения и Гърция, която именно тогава стана европейски шампион.
 
Байрамович ще наследи на поста Ненад Маркович, който пък наследи точно Байрамович преди 3 години, след отпадането в най-ранния етап на състезанието. Също така Маркович зае мястото на Байрамович и в клубния му отбор Сараево. Маркович е единственият национален селекционер от разпадането на Югославия до момента, който не успя да изведе Босна до участие на европейско първенство.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи