Пепе Санчес приключва с националния отбор на Аржентина


Пепе Санчес приключва с националния отбор на Аржентина
Санчес ще се концентрира върху Барса (AP Photo)
28-03-2008 16:26

Гардът на Аржентина, Пепе Санчес, заяви че се оттегля от националния отбор. Ветеранът, който в момента е играч на Барселона, бе в основата на успеха на страната си през последните години, кулминацията на който бе спечелването на Олимпийската титла през 2004 година.
 
„Обявявам това трудно и болезнено за мен решение, което е продиктувано от лични причини” – заяви Санчес и добави- „Искам да благодаря на съотборниците си за всички години, споделени с тях в националния тим, както и на всички аржентинци, които бяха с нас в щастливите и нещастните мигове през това време”.
 
Името на Санчес, който ще навърши 31 години през май, се озовава в заглавията на вестниците в САЩ  доста преди страната му да спечели знаменития полуфинал в Атина, тъй като гардът е бил неизменна част от баскетболния отбор на Университета Темпъл, ръководен тогава от легендарния треньор Джон Чейни. Той става и първият аржентинец, играл в НБА, въпреки че кариерата му потръгва едва след като заиграва в Европа за някои от „великаните” на стария континент – Панатинайкос, Уникаха Малага и Барселона.
 
Първата му повиквателна за националния отбор идва през 1998 година, когато Аржентина се появява на Световното първенство в Атина, а 4 години по-късно е в отбора, който едва не печели титлата в Индианаполис, губейки на финала от Югославия.
 
„Горд съм, че съм бил част от тези хора, които издигнаха страната ни до най-високото ниво в световния баскетбол” – заяви играчът на Барселона.
 
Напускането на Санчес означава, чe Аржентина вече не разполага и с двамата си плеймейкъри от „златния” отбор преди 4 години, след като и Алехандро Монтекия се оттегли от националния отбор преди време. По този начин е почти сигурно, че Пабло Приджони от Тау Керамика ще започне като титуляр на гардовата позиция това лято, когато Аржентина ще се опита да защити титлата си.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи