Пепе Санчес приключва с националния отбор на Аржентина


Пепе Санчес приключва с националния отбор на Аржентина
Санчес ще се концентрира върху Барса (AP Photo)
28-03-2008 16:26

Гардът на Аржентина, Пепе Санчес, заяви че се оттегля от националния отбор. Ветеранът, който в момента е играч на Барселона, бе в основата на успеха на страната си през последните години, кулминацията на който бе спечелването на Олимпийската титла през 2004 година.
 
„Обявявам това трудно и болезнено за мен решение, което е продиктувано от лични причини” – заяви Санчес и добави- „Искам да благодаря на съотборниците си за всички години, споделени с тях в националния тим, както и на всички аржентинци, които бяха с нас в щастливите и нещастните мигове през това време”.
 
Името на Санчес, който ще навърши 31 години през май, се озовава в заглавията на вестниците в САЩ  доста преди страната му да спечели знаменития полуфинал в Атина, тъй като гардът е бил неизменна част от баскетболния отбор на Университета Темпъл, ръководен тогава от легендарния треньор Джон Чейни. Той става и първият аржентинец, играл в НБА, въпреки че кариерата му потръгва едва след като заиграва в Европа за някои от „великаните” на стария континент – Панатинайкос, Уникаха Малага и Барселона.
 
Първата му повиквателна за националния отбор идва през 1998 година, когато Аржентина се появява на Световното първенство в Атина, а 4 години по-късно е в отбора, който едва не печели титлата в Индианаполис, губейки на финала от Югославия.
 
„Горд съм, че съм бил част от тези хора, които издигнаха страната ни до най-високото ниво в световния баскетбол” – заяви играчът на Барселона.
 
Напускането на Санчес означава, чe Аржентина вече не разполага и с двамата си плеймейкъри от „златния” отбор преди 4 години, след като и Алехандро Монтекия се оттегли от националния отбор преди време. По този начин е почти сигурно, че Пабло Приджони от Тау Керамика ще започне като титуляр на гардовата позиция това лято, когато Аржентина ще се опита да защити титлата си.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи