Рилски спортист бие отново ЦСКА в София


Рилски спортист бие отново ЦСКА в София
Момчил Петров пробива по линията
02-04-2008 22:26

Някои ще кажат изненада, но за други победата на Рилски спортист над ЦСКА като гост вече е нещо нормално. Отборът от Самоков победи за втори пореден път „червените” в София след като в един интересен мач се наложи с една точка разлика разлика (92-91). А за това, че това не е изненада говори и факта, че преди по-малко от два месеца Рилски смачка ЦСКА с 22 (93-71) точки и в Самоков.


Момчетата на Петко Делев показаха завиден мерник от зоната за три точки и в решителната четвърта част не само догониха съперника, но и успяха да го победят.

Домакините водеха през по-голяма част от мача, но не устояха на невероятния натиск от страна на гостите. Те вкараха първите осем точки в мача, но бързо ЦСКА се „събуди” и спечели първата четвърт с 23-19 като най-забележителното в този момент бе тройката на Людмил Хаджисотиров от центъра в края на частта. След сравнително равностойна втора четвърт двата тима редуваха силни и слаби моменти, а на почивката се оттеглиха при само точка аванс за момчетата на Росен Барчовски (40-39).
 

Много добре в редиците на Рилецо през първото полувреме игра Асен Саралийски, завършил първите 20 минути с 14 точки и 5 борби. За домакините капитанът Георги Давидов имаше 12 точки и 8 овладени топки, докато Людмил Хаджисотиров бе с 12 точки. 
 

Третата четвърт не предвещаваше такъв развой на срещата, какъвто се получи накрая. ЦСКА заигра по-добре и дори натрупапо-сериозна преднина. Излизането ан основния център на отбора Мико Голубович в началото на последната част, а малко след това и на Асен Саралийски направи задачата на гостите изключително трудна. Те обаче бавно с отлична стрелба от разстояние стопиха преднината. В 34-та минута след две поредни тройки на Миркович резултата стана 77-75, а в следващата атака доминиканеца Мартинес изравни на 77-77. 
 

Оттук нататък срещата предложи интересни моменти както за малкото зрители в зала „Христо Ботев” в София, но и за многото такива пред телевизионния екран. След тройка на Мартин Маринов Рилски спортист излезе напред 82-79, но ЦСКА реагира от своя страна чрез добри отигравания на Лавел Пейн. В крайна сметка при равен резултат 90-90 и оставащи 16 секунди до края Хаджисотиров бе фаулиран, но успя да реализира само един от двата наказателни удара. В ответната атака Миркович също бе спрян, но с непозволени средства 4 секунди до финалната сирена. След като пропуснаха доста наказателни удари по време на целия мач, този път ръката на сърбина не трепна и той реализира хладнокръвно и двата. Така Рилски излезе напред, а в последната секунда стрелбата на Сергей Цветков отскочи от ринга и така момчетата на Петко Делев си тръгват за втори път победители от зала „Христо Ботев”.
 

Латионоамериканската „перла” Сантос Мартинес бе невероятен като завърши с 22 точки, но не пропусна нито веднъж във всичките си стрелби тази вечер – 5/5 за 2 точки, 2/2 за 3 точки и 6/6 наказателни удари. Освен това той грабна и 8 борби, а допусна само 1 техническа грешка.
 

Резервата Маринов пък бе безпогрешен от тройката като вкара всичките си 4 стрелби от далечно разстояние. Освен тях двамата в опитите си за 3 точки не сбъркаха и Бане Миркович (3/3), Момчил Петров (1/1), Саралийски (1/1), а дори и Голубович успя веднъж от два изстрела. Отборно Рилсецо вкараха 14 тройки от 23 (60.9 %).
 

Миркович добави 17 точки и 8 асистенции, а Саралийски въпреки че остана със своите 14 точки през първото полувреме бе един от най-полезните играчи в схемата на Делев.

Груев и Маринов добавиха по 12 точки.
 

За домакините от ЦСКА най-много вкара Лавел Пейн с 22 точки, грабнал също и 5 борби, Хаджисотиров добави 19, а капитанът Георги Давидов 14 точки. По всичко личи, че проблемите в ЦСКА стават все по-сериозни и дано по-скоро да се решат. Иначе току виж сезонът за тях приключил много скоро в началото на плейофите. Изпуснат ли четвъртото място, шансовете за това значително нарастват като се има предвид трагичното им представяне като гост в последно време.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА – РИЛСКИ СПОРТИСТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
ТОП 10 НА 28-И КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи