ЦСКА се върна на четвърта позиция


ЦСКА се върна на четвърта позиция
Давидов бе най-добър за ЦСКА (gong.bg)
09-04-2008 20:44

Съставът на ЦСКА записа много ценна победа в битка за четвъртото място в мъжката А-1. Тази вечер „червените” победиха Ямбол със 102-86 и си върнаха позицията, която бяха загубили миналата събота. След загубата на Спартак Плевен в Ботевград вече двата отбора имат еднакъв актив от 15 победи и 15 загуби, но ЦСКА има предимство в мачовете помежду им. До края остават два кръга и в тях „червените” просто трябва да повторят постижението на Спартак, за да останат четвърти и да имат домакинско предимство в плейофите.
 

След загубата на Черно море в Самоков е почти сигурно, че ЦСКА и Спартак Плевен ще играят във втория кръг от плейофите, на етап четвъртфинали. Остава да видим кой ще играе повече пред собствена публика. Има и теоретичен вариант Черно море да се намеси в битката за по-горно класиране, но по-всяка вероятност те ще държат на шестата позиция, за да играят с Балкан на четвъртфиналите.
 

Ямбол от своя страна пък се свлече на осма позиция с равен брой точки с Рилски спортист. Те ще водят битка за седмото място до края, тъй като то осигурява по-лесен съперник на четвъртфиналите. Рилски спортист има по-добро точково съотношение от Ямбол в срещите помежду им.
 

ЦСКА контролираше ситуацията на терена през цялото като единствено в третата част я загуби като допусна 30 точки. Капитанът на отбора Георги Давидов се завърна в игра след като пропусна срещата в Плевен в събота поради контузия в рамото. Той бе и най-добрият изпълнител за „червените” с неговите 30 точки. Джош Уошингтън добави 20, а Лавел Пейн завърши с 18 точки.


Мартин Хорозов направи един от добрите си мачове през този сезон и отбеляза 23 точки. Станислав Говедаров завърши с 19 точки и 6 асистенции. Двамата украинци бяха на различни полюси – Кирило Скуматов игра доста добре и вкара 15, докато сънародника му Вадим Река завърши едва с 3 точки. Река влезе във втората четвърт, но след като игра по-малко от 8 минути бе контузен и до края на мача не влезе отново в игра.  


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - ЯМБОЛ 


 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА   


 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ 


 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
ТОП 10 НА 30-И КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи