Дунав 2007 с 9 от 9 във втората шестица


Дунав 2007 с 9 от 9 във втората шестица
Иван Николов с 8 тройки срещу Славия
14-04-2008 00:01

Отборът на Дунав 2007 спечели 9-а поредна победа от 9-те си мача във втората шестица на мъжкото първенство (Втора А-1) и е на крачка от целта, която бяха принудени да си поставят в русенския клуб след отпадането от Първа А-1 - 10 победи от тези 10 мача. Успехът този път бе срещу младия тим на Славия с 86-75.
 
Столичани, водени от бившия треньор на Дунав Даниел Димитров, бяха дошли в Русе без особени илюзии, че могат да изненадат далеч по-опитния състав на домакините, и въпреки това със силно желание за добра изява и достойно представяне. Дори и да са имали някакви надежди за нещо повече от това, те бяха попарени още в началото, когато тимът на Дунав 2007 поведе с 12-3, а след първите 10 минути преднината му вече бе двуцифрена - 24-14. Втората четвърт започна с нови 8 безответни точки на дунавци (общо - серия 12-0), те поведоха с 32-14 и така мачът бе решен още преди да е изтекла една трета от игровото му време. През това първо полувреме за домакините се отличи Иван Николов, който наниза 4 тройки от 5 опита. Добре се включи и влезлият като резерва млад плеймейкър Ивайло Касабов със 7 точки, асистенция и отнета топка за 10 игрови минути, но натрупа 4 фаула и бе върнат на пейката.
 
Въпреки че второто полувреме започна при отчайващите за гостите 15 точки разлика (47-32), поощрявани от темпераментния си треньор Димитров те направиха серия от 7 безответни точки в началото на третата част и стопиха изоставането си до 8. Оттук до края на четвъртината обаче разликата се закова на кота 9 и след 30 минути игра тя бе точно толкова (61-52).
 
Тимът на Дунав 2007 не показа всичко, което може, през второто полувреме и това позволи на играчите на Славия с техния младежки ентусиазъм да поддържат мъждукаща надеждата за сензационен обрат и през цялата последна четвърт. Но само толкова. Въпреки че на Павел Нойков (този път) и Ивица Вукотич (в пореден мач) не им вървеше стелбата от тройката (съответно 0/6 и 0/4 в целия мач), другият външен играч на Дунав 2007 Иван Николов добави още 4 успешни далечни стрелби към 4-те от първото полувреме. В подкошието пък центровете на домакините се справиха успешно с опазването на най-класния играч на Славия (в отсъствието на плеймейкъра Ивайло Константинов) - Вене Венев - и го ограничиха до 10 точки и 3 борби в този мач. Така чудото за софиянци нямаше как да се случи и те си тръгнаха с очаквана загуба.
 
С отличните си 8 тройки от 12 опита Иван Николов записа общ актив от 30 точки - над два пъти повече от на всеки друг играч в срещата. 190-сантиметровото крило на Дунав 2007 овладя и най-много отскочили топки за своя отбор - 7. Въпреки пропуснатите далечни стрелби, Нойков и Вукотич стигнаха до двуцифрени числа за отбелязаните от тях точки - съотвтено 12 и 11.
 
За Славия най-резултатен бе Димитър Велев, който за по-малко от 22 минути игра вкара 13 точки. Освен него и Венев, с двуцифрен актив са още Иван Ценов и шампиона по забивки на HDI Мача на звездите Владимир Николов - двамата отбелязаха по 12 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ 2007 - СЛАВИЯ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛАВИЯ 
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1 (ВТОРА ШЕСТИЦА) МЪЖЕ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи