Днес стартират Плейофи 2008 при мъжете


Днес стартират Плейофи 2008 при мъжете
Стартират мъжките плейофи
19-04-2008 09:28

Днес стартират плейофите при мъжете с двете срещи от първия кръг. В Самоков Рилски спортист посреща Дунав 2007, а в Ямбол едноименния тим се изправя срещу Академик Варна. Вторите мачове от сериите са в понеделник с разменено домакинство, а евентуални трети мачове в сряда идната седмица.  
 
Мъже, ПЛЕЙОФИ 2008
Първи кръг 
 
Арена Самоков, Самоков
17.30 Рилски спортист – Дунав 2007 
 Безспорно по-интересната двойка от двете. Безспорен фаворит е отборът от Самоков, но Дунав 2007 има своите шансове. След слабото си представяне в първата фаза от шампионата, когато русенци падаха наред и спечелиха едва 3 мача от общо 18 дойде участието за вдигане на самочувствието във втората шестица. Дунав 2007 победиха в 9 от 10 срещи и създават впечатление, че вече са излезли от кризата. Да, но в плейофите срещите никак няма да бъдат като тези във втората шестица на А-1. Въпреки, че вече Дунав 2007 победи Рилски спортист в Самоков в третия кръг от шампионата, ще бъде абсолютна изненада, ако те ги елиминират.

Тимът от Самоков има само 2 победи от последните 10 мача (в София срещу беззъбия ЦСКА и у дома срещу Черно море). Бяха близо до победата в последния кръг от редовния сезон срещу Спартак у дома, но отпускане накрая ги провали и сега ще играят срещу по-труден съперник. Не само това, но при евентуалното им елиминиране на четвъртфиналите срещат не кой да е, а шампиона Лукойл Академик. Което на практика означава, че няма да има подобрение в сравнение с миналите три сезона, когато отборът от Самоков бе елиминиран на това ниво - четвъртфинали (два пъти от Лукойл Академик и един път от Ямбол).
 

Зала Диана, Ямбол

17.30 Ямбол – Академик Варна

Колкото и да са непостоянни в игрите си през цялата година, домакините от Ямбол са абсолютен фаворит в тази серия. Всичко друго освен класиране на Ямбол за четвъртфинал ще бъде голяма сензация. Но нека да не се заблуждават домакините, че това ще им се случи ходом и без никаква съпротива. Отборът на Иван Чолаков е най-салбият тим в А-1 в защита. Те са допуснали най-много точки, а в последните 8 мача опонентите им са вкарвали средно по 95.2 коша средно. Един наистина обезпокояващ фактор за отбор като Ямбол. Без Станислав Говедаров и Вадим Река останалите имат само епизодични проблясъци по време на целия сезон.
 

Академик или бившата Алвина ще участват за трети път от последните четири години в плейофите на страната, което е голям успех за тима на Стоян Стоянов. Те винаги са били елиминирани в първия кръг, от Левски през сезон 2004/05 и Рилски спортист през сезон 2005/06. До този момент те нямат победа в плейофен мач. Те се класираха за тазгодишните плейофи в последния кръг след като задминаха с победа повече Сливен. Имат проблеми с контузени състезатели, което ги прави аутсайдер в серията. Това обаче не означава, че няма да се се опитат да се преборят с меката като „швейцарско сирене” защита на домакините.
 

Миналата година отборите на Алвина и Ямбол се срещнаха в турнира за купата на България. В Ямбол домакините спечелиха без никакви проблеми, докато във Варна срещата завърши наравно 93-93.  
 

Играе се до две победи от три мача, а както всички срещи досега от мъжкото и женско първенства ще бъдат проследени на живо в сайта и битките от плейофите.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи