Далас махна Ейвъри Джонсън


Далас махна Ейвъри Джонсън
Ейвъри Джонсън (AP Photo)
01-05-2008 11:05

Ейвъри Джонсън вече не е треньор на Далас Маверикс. Вчера той бе уволнен, въпреки че той класира отбора на финалите в НБА и направи също рекорд от 67 победи през селдващия сезон.

Но по времето на Джонсън имаше и сериозни провали като загуба на финала в НБА след като водеха с 2-0 в него и отстраняване в две поредни години в първия кръг от плейофите на западната конференция.
 

„Беше ли време за промяна? Може би,” казва Дирк Новицки. „Мисля, че ние дължим много на тази организация. За съжаление е само една от тези ситуации в които ние трябва да гледаме напред за нейното добро.”
 

Активът на Джонсън в плейофите бе 194 победи и само 70 загуби, докато в плейофите е 23 победи и 24 загуби.
 

Ейвъри се срещна с Дони Нелсън, президента по баскетболните въпроси в клуба Дони Нелсън, а собственика на отбора Марк Кюбън се присъедини чрез конферентна връзка посредством мобилния си телефон от Чикаго.
 

„Това трябваше да се случи,” казва Джонсън. ”Няма горчивина в случая. Ние все още сме приятели, но сега всеки трябва да поеме по своя път. Не спечелихме титлата, но пък може да се мерим срещу всеки отбор в лигата.”
 

Джонсън може би ще си намери работа много скоро, тъй като отбори като Ню Йорк и Чикаго например все още нямат треньори. Варианта с него, доказан млад специалист, който харесва повече защитата и дисциплината не е за подценяване.
 

Какво ще направи Марк Кюбън?

Все още е рано да се каже. Пол Уестфол беше в щаба на Джонсън, а Дел Харис все още получава заплата като консултант. Джеф Ван Гънди и Рик Карлайл са други двама треньори, които може да са заинтересовани, ако Кюбън им се обади. Треньора на Финикс Майк Д’Антони може да се окаже опция, ако бъде уволнен от сегашния си тим.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи