Македонец поема отбора на Рилски спортист


Македонец поема отбора на Рилски спортист
Александър Тодоров е новият треньор на Рилецо
24-06-2008 17:39 | Rilskibasket.com

Македонецът Александър Тодоров е новият старши треньор на Рилски спортист, информира официалният сайт на клуба. Младият специалист подписа договор и застава начело на отбора от Самоков.

Тодоров е роден на 17 юли 1973 година в Скопие. Започва като асистент в МЗТ Скопие през 2000 година, когато е само на 26-години. През 2001 година за първи път става старши треньор – на КК Куманово, след което е две поредни години във Вардар Скопие. Бил е още треньор и на Фон Струга (Македония) , както и на Чукурова Юнивърсити в Турция. Последната година (2007/08) започва в МЗТ Скопие, но напуска по време на сезона. От 2002 година Тодоров е вицепрезидент на треньорската баскетболна асоциация в Македония.

Тодоров е бил старши треньор на кадетския национален тим през 1998 и на младежкия национален отбор на Македония през 2000 и 2001 години. Освен това е бил помощник треньор на националния баскетболен отбор на Македония в периода 1999-2002 и през миналото лято (2007) на Йовица Арсич. Двамата успяха до изведат отбора до участие на Евробаскет 2007 в Испания след като спечелиха допълнителната квалификация. Носител на купата на Македония през 2001 година.

Завършил е икономика в Скопския университет, специалност бизнес мениджмънт.

„Александър Тодоров поема мъжкия отбор, но ще бъде ангажиран и с по-младите треньори и отбори в клуба,” заяви изпълнителния директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров. „Целта ще бъде следващия сезон да участваме в новосформираната Национална Баскетболна Лига и да бъдем отново един от водещите клубове в страната в мъжкото направление.”

Досегашният треньор на клуба от Самоков Петко Делев е пожелал да напусне клуба след като му изтече договора.

Рилски спортист вече работи по селекцията за следващата година и окомплектуването на състава за новото първенство.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи