Лотоматика подписва с Брандън Дженингс


Лотоматика подписва с Брандън Дженингс
Брандън Дженингс
17-07-2008 22:45 | Александър Сотиров

Лотоматика Рома осъществи един от най-сериозните трансферни удари през лятото до този момент. Римляните си осигуриха подписа на най-перспективния плеймейкър в САЩ - Брандън Дженингс.

Дженингс се ориентира към Европа, след като имаше сериозни проблеми при изпита SAT, и получи забрана да се състезава в NCAA. Иначе Дженингс щеше да играе в меката на гардовете в колежанската лига - Аризона Уайлдкетс.

185-сантиметровия гард идва директно от една от най-силните гимназии в САЩ - Оук Хил Академи. За справка оттам са излезли НБА звезди от ранга на Кармело Антъни и Джош Смит. През изминалия сезон Дженингс записа средно по 35.5 точки на мач, спечели наградата за най-добър играч в гимназиите, и игра в най-престижните All-Star мачове - Jordan Brand Classic и McDonald's All-American Game.

"Изключително съм щастлив, че Брандън избра нас" заяви генералния мениджър на Лотоматика Деян Бодирога. "Той е един от най-големите таланти отвъд океана, и сме изключително щастливи, че привличаме такъв класен състезател."
 
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ В ЕВРОПА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи