Уориърс "прилапват" още един играч от Лос Анджелис


Уориърс "прилапват" още един играч от Лос Анджелис
Рони Тюриа
19-07-2008 15:32

Роденият на остров Мартиника център Рони Тюриа е най-новото попълнение на Голдън Стейт Уориърс. Според в. "Сан Франциско Кроникъл", досегашният клуб на французина Лос Анджелис Лейкърс е отказал да наддава за него след офертата на Голдън Стейт.
 
За вестника от "района на залива" (където е базиран и отборът на Уориърс - в гр. Оукланд) информацията е потвърдил лично мениджърът на играча, Марк Бартелщайн. Според думите му, неговият клиент "е много обнадежден от преминаването си в Голдън Стейт, който е перфектният отбор за него".
 
Според трансферните правила в НБА, след като на 11 юли Уориърс отправиха офертата към Рони - 17 милиона долара за 4 години, досегашният му клуб имаше на разположение 7 дни да му предложи същата заплата, ако иска да го задържи. Лейкърс обаче нямаха подобни намерения, след като през новия сезон ще имат на поста център и привлечената през пролетта суперзвезда Пау Гасол, и възстановения от контузията си млад талант Андрю Байнъм.
 
Високият 208 сантиметра Тюриа през 2007/08 стана вицешампион с Лейкърс и направи най-добрия сезон в кариерата си досега, записвайки лични рекорди за точки (6.6), борби (3.9) и минути (18.7) средно на мач. Разбира се, с идването на Гасол ролята в тима за френския здравеняк стана по-второстепенна и цифрите до неговото име в плейофите бяха доста по-малки от средните стойности за редовния сезон.
 
За Уориърс привличането му е поредният силен трансфер, след като по-рано този месец 5-годишен договор с тях подписа друг бивш играч на отбор от Ел Ей - лекото крило Кори Магети от ЛА Клипърс.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи