Трима отпадат от състава, Калоян ще се лекува още


Трима отпадат от състава, Калоян ще се лекува още
Веселинов е един от тримата
24-07-2008 15:48

Юлиян Радионов, Станислав Славейков и Веселин Веселинов отпадат от състава на националния отбор, който днес по обяд заминава за Полша. Това реши селекционерът Пини Гершон и още вчера уведоми за това тримата баскетболисти, играли в Левски през миналия сезон. В Полша останалите от състава ще играят два контролни мача утре и в неделя срещу домакина на Евробаскет 2009.
 
Според информация на gong.bg тримата отхвърлени от Гершон продължават да тренират в София, като окончателно решение дали ще бъдат освободени ще бъде взето след завръщането на отбора. Тогава ще се определи и още един баскетболист, който трябва да напусне лагера, тъй като групата трябва да бъде ограничена окончателно до 15 състезатели.
 
За Полша не пътува и Калоян Иванов. Вместо това той ще замине за Испания, където клубният му тим ВивеМенорка настоява той да бъде щателно прегледан, тъй като лекуваше дълго време контузия. При добро стечение на обстоятелствата близнакът ще се завърне още на 30 юли.
 
Проблем с контузия се е обадил снощи и при Йордан Бозов, но гардът вече се чувства по-добре и почти сигурно бъде на линия и за двете срещи с Полша.
 
За поста на Славейков и Веселинов (крила) конкуренцията в тима е твърде голяма. Вече и за позицията на Радионов (плеймейкър) има няколко опции, въпреки неявяването на лагера на натурализирания американец Родерик Блекни. Други двама американски плеймейкъри, взели наскоро българско гражданство, обаче продължават да се готвят с "трикольорите" и ще участват в предстоящите контроли - Ибрахим Джабер и Кейдрън Кларк. Както вече писахме, двамата дебютираха с екипа на България във вторник при победата с 93-61 над младежите до 20 години, като в този мач вкараха общо 27 точки.
 
Към подготовката на отбора вече се присъедини и Филип Виденов, който досега бе в Лас Вегас и игра за Ню Орлиънс Хорнетс в една от летните лиги на НБА. Въпреки дългото пътуване от САЩ, Виденов също замина с тима за Полша, след като самият той е пожелал и да бъде със съотборниците си.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи