Мираковски във втора дивизия на Гърция


Мираковски във втора дивизия на Гърция
25-07-2008 15:52 | Александър Сотиров

Един от най-силните играчи на Фершпед Работнички, както и на ЦСКА по време на ерата "Коен" - Димитър Мираковски - напуска тима от Скопие. 180-сантиметровият плеймейкър е подписал 2-годишен договор с БК Ретимно от остров Крит. Именно оттам в Лукойл Академик дойде Лари О'Банън.
 
Мираковски пристига в Ретимно като "Гард на годината" в шампионата на Македония. Тимът от Крит, в който отива гардът, изпадна от А1 през изминалия сезон, и ще търси връщане в елита на всяка цена.
 
През изминалата кампания македонецът записа средно по 19.1 точки, 3.0 борби и 6.0 асистенции средно на мач за Работнички, но въпреки това тимът не успя да спечели нито титлата, нито купата. Така Мираковски все още няма нито един трофей в кариерата си.
 
Междувременно националния тим на западната ни съседка започва на 31 юли подготовката си за квалификациите на Евробаскет 2009, Дивизия Б. Очаква се във вторник в Скопие да се появят всички избраници на Йовица Арсич, освен Джеремая Маси, Владо Илиевски и Перо Антич.
 
Двама от тях ще закъснеят заради лични причини (Илиевски и Маси), а Перо Антич има да урежда дела с бившия си клуб Лукойл Академик в София.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи