Американец в Рилски спортист


Американец в Рилски спортист
Травис Питърсън
31-07-2008 14:58

Рилски спортист продължава със здравата селекция за новия сезон. След разочароващото 8-о място миналата година, сега явно с новия треньор, македонеца Александър Тодоров, амбициите пред тима от Самоков са по-големи. След сърбина Драгослав Папич и завърналите се Богдан Боев и Иван Николов, четвъртото ново попълнение в Рилски спортист се казва Травис Питърсън. Той кацна днес на летище София и веднага бе откаран в Самоков. Висок е 208 см и е роден през 1985 година.
 
Питърсън е възпитаник на университета Самфорд в Бирмингам, щата Алабама. Според анализаторите отвъд океана, той има добра стрелба от тройката и може да дирижира нападението от позицията си на център. В последния си сезон в NCAA завърши със средно по 13.2 точки, 4.7 борби и 3.6 асистенции, като е лидер в отбора и в трите категории - единственият център в цялото колежанско първенство на САЩ, постигнал това през 2007/08. Всъщност роденият в Аризона баскетболист беше номер едно в тима си и по четвърти показател - "чадърите" (общо 41). В 4-годишната си кариера в NCAA той има 1121 отбелязани точки (16-и във вечната ранглиста на Самфорд) и над 400 овладени борби.
 
Най-късно утре Питърсън ще се присъедини към останалите от отбора, които вече водят подготовка в Самоков от няколко дни. За "Рилецо", освен четирите нови попълнения, сигурни за новия сезон са и гардовете Бранко Миркович и Александър Груев, които подписаха нови договори и остават в отбора. Действащ договор с клуба от преди има крилото Асен Саралийски.
 
В Самоков очакват новини от борда на Балканската лига, като има вариант именно Рилски спортист да допълни бройката в турнира и да бъде третият български представител там.

СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи