Трима юноши се присъединяват към мъжкия тим


Трима юноши се присъединяват към мъжкия тим
Захариев се включва в мъжкия отбор
05-08-2008 14:00 | Gong.bg

Трима от обещаващите ни млади баскетболисти, които националният ни селекционер Пини Гершон включи в разширения състав на мъжкия ни тим от днес се присъединяват към останалите, които вече водят подготовка в София. Христо Захариев, Божидар Аврамов и Александър Янев приключиха участието си на Европейското за юноши до 18 години в Гърция.
 
Държавната ни селекция остана на 13-то място в крайното класиране, като поне успя да запази мястото на България в дивизия А.
 
Баскетболистът на Левски Христо Захариев обаче стана най-добър реализатор на първенството на Стария континент и привлече вниманието на специалисти и медии. Захариев, който миналото лято прекара около месец в тренировки с тогавашния европейския шампион Панатинайкос, даде интервю пред местни журналисти и сподели, че възможността да работи с треньора Желко Обрадович за него е била сбъдната мечта.

Националният отбор на България – мъже, ще изиграе днес седмата си контрола от началото на подготовката си за евроквалификациите, които стартират точно след две седмици.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи