България победи Македония в контрола при закрити врати


България победи Македония в контрола при закрити врати
България с нова победа (Gong.bg)
05-08-2008 21:35

Националният отбор на България победи Македония със 100-93 в контрола днес, изиграна в зала Универсиада при закрити врати. Гостите се намират от няколко дни на Боровец, където стартираха с подготовката си за квалификациите за Евробаскет 2009. Двата състава имаха предварително уговорен само един мач за 11 август, но по молба на българите гостите се съгласиха да се изиграе и този днешен мач.
 
Нашите започнаха подготовка преди месец, но македонците бяха тези, които диктуваха темпото през първите три части от мача. След 10 минути игра играчите на Йовица Арсич имаха 12 точки аванс (16-28), а на почивката двата тима се оттеглиха при резултат 40-50. Благодарение на изключително добрата стрелба от зоната за три точки на Върбица и Ристе Стефанови, гостите играха без никакви задръжки и заслужено водеха в резултата.
През второто полувреме българите успяха да намалят до 1 точка, но в края на третата четвърт резултата набъбна на 7 точки в полза на Македония (70-77).
 
В последната четвърт българите заиграха по-добре в защита и чрез няколко поредни тройки на Димитър Ангелов, Тодор Стойков и Филип Виденов успяха да поведат в резултата и накрая абсолютно заслужено да спечелят със 7 точки разлика (100-93).
 
Отличен мач изигра Ангелов, който напусна в края за изчерпан лимит от лични нарушения, американецът с български паспорт Ибрахим Джабер показа завидни умения, а в подкошието много добре се включи Стефан Георгиев. Не бива да се пропуска и силната игра на капитана Тодор Стойков, както и на Филип Виденов.
 
За гостите освен двамата Стефанови, добър мач изиграха Перо Антич и Предраг Самарджийски.
 
Следващите контроли на България ще бъдат в петък и събота срещу Белгия, отново в зала Универсиада.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи