Лесни победи за Германия и Русия на старта в Пекин


Лесни победи за Германия и Русия на старта в Пекин
Кейман атакува коша на Ангола (FIBA.com)
10-08-2008 09:20

Отборите на Германия и Русия стартираха успешно в първите си мачове от мъжкия баскетболен турнир от Олимпийските игри в Пекин. Те надиграха без особени затруднения, съответно Ангола и Иран.
 
Джей Ар Холдън вкара 19 точки за Русия при победата им над Иран със 71-49. Руснаците водеха от самото начало, а още след първата четвърт се очертаваше разгром за азиатците (24-5).  Те обаче показаха, че могат да стоят равностойно на терена в Олимпийската зала в китайската столица и дори намалиха до 8 точки след 30 минути игра (46-38).
 
Руските баскетболисти, които са и настоящи европейски шампиони завършиха срещата точно, както я започнаха. В последната част 25-11 и първа победа в турнира.
Андрей Кириленко вкара 15 точки и добави 5 борби и 3 блока. Центърът Алексей Саврасенко пък завърши с 11 точки, но бе и най-добрия подавач за Русия в тази среща – 4 асистенции.
 
В състава на Русия 20 минути игра Виктор Хряпа (8 точки и 5 борби), който бе под въпрос до последно поради контуизия в глезена.
 
Капитанът на Иран Самад Бехрами бе най-резултатен за отбора си със 16 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РУСИЯ – ИРАН

Отборът на Германия трябваше да изиграе три продължения, за да победи Ангола на световното първенство през 2006, но тогава старши треньора на отбора Дирк Бауерман нямаше Крис Кейман в състава.

Центърът на Лос Анджелис Клипърс, който получи германски паспорт миналия месец и помогна на тима да се класира за последното свободно място за игрите в Пекин, вкара 24 точки за победата на Германия над Ангола с 95-66 в група В.
 
Звездата Дирк Новицки пък бе почти перфектен и сбърка в само две от стрелбите си за 23 точки (3 тройки). Двамата с Кейман имаха по 17 точки през първото полувреме, което завърши при резултат 54-34.
 
През тези първи 20 минути Германия бяха 8 от 10 от зоната за 3 точки, а в същото време овладяха 20 срещу само 6 борби за съперника.
 
Анголците успяха да намалят до 17 точки в третата четвърт, но това бе и най-малката разлика в срещата през второто полувреме.
 
Интересно е, че всички германски играчи направиха своя дебют на Олимпийски игри.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ГЕРМАНИЯ – АНГОЛА


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 

ГРУПА А
 

ГРУПА В
 

ВРEМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи