Изстрадана победа над Швейцария за кадетките, все още са в играта


Изстрадана победа над Швейцария за кадетките, все още са в играта
Дора Севова най-добра за българките
11-08-2008 22:15

Странна последна част изиграха днес в Ботевград съставите на България и Швейцария в поредния си мач от Евробаскет 2008, дивизия В. В една пълна с обрати среща българките все пак успяха да спечелят важна победа с 52-47 и останаха в борбата за първите две места в група В на шампионата. Най-добрите два отбора от всяка една от четирите групи продължават в битката за двете места, даващи право на промоция в по-горната, дивизия А за тази възраст.
 
Кош на Надежда Спасова в края на третата четвърт направи резултата 43-34 в полза на баскетболистките на треньорите Борислава Мандур и Ивайло Христов. Това всъщност бе и най-голямата разлика, която българките имаха като аванс в този мач.
 
В първите 6:17 минути от последната част обаче българките бяха много стъписани и не вкараха нито една точка. Швейцарките не само ги настигнаха, но и излязоха напред с 43-47 след серия от 13 поредни точки. За наше щастие напрежението се прехвърли в другия лагер в тези последни 3:47 минути, Те от своя страна не можаха да отбележат нито една точка до края на мача и в края нашите бяха тези, които се радваха след като вкараха последните 9 точки в срещата. Първо Весела Ковачева намали след тройка на 46-47, после Антония Янкова бе успешна веднъж от наказателната линия и изравни резултата 2:12 преди края (47-47), Нора Георгиева вкара три поредни точки за 50-47 преди Дора Севова да сложи точка на спора с два успешни наказателни удара при изтекло време на електронното табло в зала „Балкан” в Ботевград.
 
Именно Севова бе най-добра в българския лагер в тази среща. Нисичкият плеймейкър вкара 14 точки, хвана 6 борби, отне 4 топки и дори удари един „чадър”. Георгиева и Ковачева добавиха по 9 точки в този ниско резултатен мач.
 
Отново прави впечатление големия брой допуснати грешки – 28, както и ниския процент на стрелба от наказателната линия (11 от 22, само 50 %).
 
В утрешната си решителна среща срещу Ирландия от 18.15 часа в спортния комплекс в Правец, българките трябва да победят, за да имат шансове за класиране сред първите два отбора. Нещо повече, ако Словения спечели срещу Швейцария както се очаква, то тогава нещата за България се утежняват значително – тогава ни трябва победа от минимум 8 точки разлика.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (16) – ШВЕЙЦАРИЯ (16)
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 
ГРУПА A
 
ГРУПА B
 
ГРУПА C
 
ГРУПА D
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (16)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи