Холандия победи в първата среща от турнира „Иван Гълъбов”


Холандия победи в първата среща от турнира „Иван Гълъбов”
16-08-2008 00:04

Със срещата между женските национални отбори на Швеция и Холандия бе открит международния турнир „Иван Гълъбов”, който тази година се провежда в Самоков. Пред около стотина зрители минимална победа с 4 точки 59-55 извоюваха състезателките на Холандия.
 
В днешната среща след една равностойна първа четвърт (14-14), „лалетата” се оттеглиха на почивката с 6 точки аванс (28-22). Те имаха преднина през по-голяма част от второто полувреме и заслужено се поздравиха с крайния успех като най-големия им аванс достигна 8 точки. В самия край шведките имаха възможност да обърнат срещата, но не им стигна времето да го сторят.
 
И двата тима на Швеция и Холандия играят в дивизия В и след десетина дни започва тяхната кампания за влизане в елитната дивизия А.  Българките също започват тогава, но ще направят по-различн опит – за класиране на Евробаскет 2009 в Латвия през 2009.

Две баскетболистки на Холандия завършиха с дабъл дабъл. Наоми Халман вкара 20 точки и овладя 11 борби, а Ринске ван Схонефелд добави 12 точки и също толкова овладени топки.
 
19-годишната Луис Халварсон пък бе най-резултатна за Швеция с нейните 12 точки.

В утрешния ден играят отборите на България и Холандия, а в последния ден нашите баскетболистки срещат Швеция.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШВЕЦИЯ – ХОЛАНДИЯ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА „ИВАН ГЪЛЪБОВ”
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ ТУРНИРА „ИВАН ГЪЛЪБОВ”
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи