Трета поредна победа за кадетите на България, влизат в осмицата


Трета поредна победа за кадетите на България, влизат в осмицата
Павлин Иванов вкара 26 точки за България
17-08-2008 16:01

Изключително трудна, но ценна победа записа националния кадетски отбор на България, който се бори за промоция в дивизия А на европейското първенство в Босна и Херцеговина. Баскетболистите ни победиха със 67-61 коравия тим на Швейцария и ги елиминираха от първата осмица за наша сметка.
 
До тази победа обаче не се стигна никак лесно след като швейцарците влязоха в последната част с 5 точки преднина (44-49). Българите все пак показаха по-голяма класа,  изиграха фантастични последни 10 минути и ги спечелиха с 23-11, а с това и крайната победа в тази среща.
 
Младите швейцарски баскетболисти имат в състава си трима състезатели с двойно гражданство на Сърбия и Швейцария (Зоран Живанович, Милош Божович и Саша Гаич), както и един също със сръбско потекло (Щефан Петкович). Самият факт, че биха Румъния с 44 точки в първия ден от надпреварата даде знак, че са доста сериозен тим. Вчера в мача си срещу Словения те вкараха цели 16 тройки и малко не им достигна да ги изненадат.
 
Мачът бе на приливи и отливи през цялото си време. Българите спечелиха първата и последната четвърти, а швейцарците сториха същото с втората и третата.
 
Феномален в тази среща бе Павлин Иванов, вкарал 26 точки (5 тройки), въпреки че влезе като резерва. Големите проблеми на нашия състав дойдоха от ранното натрупване на лични нарушения на центъра Христо Господинов. Това принуди треньорското ръководство да лимитира минутите му на терена, а в крайна сметка той излезе за 5 лични нарушения 6:49 минути преди края на мача. Той завърши само с 5 точки и 9 борби за 24 минути игра.
 
Георги Сираков добави 13, а Планимир Дафинов 11 точки за българския отбор.
 
Швейцарците вкараха само 7 тройки, тъй като нашите бяха взели нужните мерки около опазването на силната им страна. Това намали тяхната активност и когато мачът се решаваше накрая, те нямаха решение срещу добрата българска защита.
 
Божович вкара 16 точки и грабна също толкова борби за техния тим.
 
Утре е най-решителната среща на България в тази предварителна група на Евробаскет 2008, дивизия В в Сараево. Нашите баскетболистки се изправят срещу Словения в директен мач за първото място в групата, а двубоя е много важен тъй като резултата се зачита за следващата фаза. Началото на мача е 18.15 българско време.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШВЕЙЦАРИЯ (16) – БЪЛГАРИЯ (16)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
 
ГРУПА А
 
ГРУПА В


ГРУПА C
 
ГРУПА D
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (16)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи