Националките срещу Словения в последните две проверки преди квалификациите


Националките срещу Словения в последните две проверки преди квалификациите
България излиза срещу Словения утре и други ден
19-08-2008 14:26

Утре и вдруги ден националният женски тим на България ще изиграе последните си две контроли преди началото на квалификациите за Евробаскет 2009. Съперник ще бъде отбора на Словения, а мачовете ще бъдат в Арена Самоков с начален час 18.00 и в двата дни.
 
Старши треньорът на тима ни Николай Боруков вече е почти наясно със състава, който ще използва в предстоящите квалификации. Само преди ден България спечели международния турнир „Иван Гълъбов”, който също се проведе в Самоков. Там ще бъдат и самите квалификации за европейското първенство в Латвия догодина. Нашите са в група с Белгия, Сърбия и Гърция. За финалите в балтийската страна догодина се класират първите два отбора и най-добрия трети от четирите квалификационни групи. Останалите 10 отбора ще бъдат разпределени на две – една шестица и една четворка с класиралите се на последните места в тези 4 групи. Отборите в шестицата ще играят допълнителни квалификации следващото лято буквално преди Евробаскет 2009 за едното свободно място, а тимовете от четворката ще се борят за запазване на позициите си в дивизия А (два ще изпаднат в дивизия В и два ще останат в дивизия А).
 
Отборът на Словения, който ще гостува у нас за двата приятелски мача се готви за срещите в дивизия В, където се намират в момента. За последно те изиграха две контроли с Гърция, наш съперник в групата от квалификациите. И в двете срещи гъркините спечелиха убедително, с 30 (85-55) и с 11 (68-57) точки.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи