Безплатен вход срещу Италия, интересът е много голям


Безплатен вход срещу Италия, интересът е много голям
Италия гостува в София (сн. Ciamillo - Castoria)
29-08-2008 16:53

Зала „Универсиада” утре ще бъде център на най-голямото баскетболно събитие в Европа. От 18.00 часа на мъжкият представителен тим на България гостува не кой да е, а двукратният европейски първенец – Италия. Въпреки, че от състава на адзурите липсват някои известни имена, старши треньорът на отбора Карло Рекалкати води цяла плеяда от силни състезатели от едно от най-добрите първенства в Европа – италианската Лега Баскет.
 
Входът за мача е безплатен, а интереса към двубоя е наистина голям. Вратите в зала „Универсиада” ще бъдат отворени много по-рано и в момента, когато се изпълни капацитета на залата ще бъдат затворени.
 
Италия стартира с две загуби тазгодишната си кампания в Европа преди да постигне очакван успех срещу Финландия у дома. От друга страна момчетата на Пини Гершон пък имат две победи и нямат загуба до този момент. Евентуален успех на България ще ни даде не само психологическо предимство пред опонента в битката за едно от първите две места в групата.
 
Напомняме, че отборът, класиран на първо място в квалификациите добива право директно да играе на Евробаскет 2009 в Полша, а вторите места във всички групи ще се сравняват по коефициент, получен от победите и загубите в тях.

Временно класиране в Група А от квалификациите
 
Програма и резултати в Група А от квалификациите
 

Индивидуална статистика на България в квалификациите
 

Индивидуална статистика на Италия в квалификациите


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи