В Сърбия: Малко бяха прогнозите, че мачът с България ще е дербито в групата


В Сърбия: Малко бяха прогнозите, че мачът с България ще е дербито в групата
Сърбия има 2 победи и 1 загуба
01-09-2008 15:05

Сръбските медии изтъкват, че срещата на Сърбия с България ще бъде за първото място в групата и директното класиране за Евробаскет 2009. Подчертава се факта, че досега българите нямат загубена среща и след загубата на сърбите във Финландия победата е задължителна за тях.
 
„Дуелът с българите ще бъде общ изпит, за публика и играчи”, казва Блиц.
 
Както и на предната среща с Унгария, в зала „Београдска Арена” ще може да се влиза безплатно. От днес до началото на мача в сряда вечер, организаторите пускат специални пропуски за срещата с България. Те ще са безплатни, но целта е всеки да има седящо място и да се избегнат проблемите от предното домакинство.
 
„Малко бяха тези, които прогнозираха, че срещата между Сърбия и България ще бъде дербито в групата въпреки звучното име на техния слекционер Пини Гершон”, казва „Вечерни новости” и добавя. „Източните ни комшии спечелиха всичките си три срещи до момента и са на върха в група А от квалификациите. Но нашите „орли’ могат да си върнат мястото, което им принадлежи като се има предвид качеството, което имат", продължава изданието.
 

След две убедителни победи, Сърбия допусна изненадваща загуба миналата събота, а България е начело в класирането без поражение от трите си изиграни срещи. Остават обаче още 6 кръга до края на надпреварата и всичко е възможно да се случи. Със сигурност и другите три състава в групата ще изиграят съществена роля за формирането на крайното класиране.
 

"Сложихме точка на загубите", гледат оптимистично напред във „Вечерни новости”. Дали Пини и компания ще са съгласни с това твърдение...


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи