Михаил Михов: Това вече е друга работа


Михаил Михов: Това вече е друга работа
Михаил Михов
01-09-2008 15:05 | Меридиан Мач

Президентът на родната федерация Михаил Михов бе един от най-щастливите хора след победата над Италия с 81-80. Успехът превърна България във фаворит не само за второто място, но и за първата позиция в група „А“ от европейските квалификации за първенството в Полша догодина.
 
„Не мога да скрия, че съм много доволен от това, което момчетата постигнаха. Победихме Италия и все още нямаме загуба в квалификациите. Най-хубавото обаче бе характерът, който нашият тим показа. Играхме като един истински отбор, като едно цяло и успяхме да победим един също добър съперник. Много сме добри“, бяха първите думи на развълнувания Михов.
 
Босът на баскетбола у нас не пропусна да похвали Пини Гершон за изключителния успех. „Това е друга работа. Нашият треньор е може би най-добрият в Европа. Страхотно име, което всява респект не само в нашите играчи, но и в тези на противника. Сега се видя, защото толкова много се надявахме Пини да дойде у нас. Няма смисъл да правя коментар върху това, което той върши. Резултатите говорят сами за себе си. За нас е изключителен удар, че човек като Пини Гаршон стои от нашата страна на скамейката“, допълни председателят на БФБ.
 
Михов не пожела да коментира ситуацията с премиите, но гарантира, че при такава игра, премии със сигурност ще има. „Няма нужда сега да говорим за пари. Виждате, че сме на прага от класиране на европейското първенство. Сигурен съм, че ще го прекрачим. Още в началото на кампанията казах, че премии ще има и при добра игра, дори да не се класираме. Сега обаче не искам и да си помисля, че няма да продължим, защото показахме, че в момента сме фаворит.“
 
Легендата от близкото минало - Георги Глушков пък заяви, че причината за победата над Италия е изцяло в Пини Гершон. „Много важна победа за нас, но това което е по-важното, че демонстрирахме много стабилна игра. Основен принос за това има старши-треньорът Пини Гершон. С идването на Гершон в България се подобри качеството на нашата игра и най-вече мисленето ни. Не трябва да изпадаме в излишна еуфория, тъй като ни предстоят много важни мачове. Но пак казвам - това, което беше най-важно е, че демонстрирахме прекрасна игра“, каза бившият мениджър на италианския Казерта и настоящ по програма „Развитие“ към родната федерация.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи