Сърбите с по-голям интерес към българите, отколкото към американците


Сърбите с по-голям интерес към българите, отколкото към американците
Београдска Арена ще бъде пълна в сряда
02-09-2008 00:23

Докато цяла Европа чакаше с интерес какво ще се случи с българската мегазвезда Димитър Бербатов, сърбите не спаха и само за 4 часа успяха да раздадат всичките безплатни пропуски за мача в сряда с националния баскетболен тим на България.
 
Небивал интерес обзе сръбската столица с пристигането на нашия отбор във връзка с квалификацията за Евробаскет 2009 в Полша. Някои ще кажат най-обикновен мач, но пък нашите съседи усещат нещо повече в него. Та билетите за гостуването на Щатите преди Олимпиадата в Атина през 2004-а година не свършиха за 4 часа както сега. Тогава американците играха със сръбския тим на път към Гърция, а зрителите на западната ни съседка имаха възможност да се насладят на Леброн Джеймс и компания. Щатите биха със 78-60 на 6 август 2004 пред пълни трибуни в „Београдска Арена”.
 
Четири години по-късно интересът е далеч по-голям към националния тим на България. Организаторите на срещата в сряда предвиждаха безплатните хартийки да се раздават до самия мач, но още днес в 14.00 местно време те не останаха. Не 1000 или 2000, а цели 20 000 пропуска намериха собствениците си за мача между двата най-силни отбора в групата. Истината е, че гостуването на лидера в квалификационната група А - отборът на България всява респект и уважение у една нация, позната на цяла Европа като баскетболна такава.
 
Тази вечер от 22.30 отборът, воден от Пини Гершон направи първа тренировка в столицата на Сърбия.
 
Срещата в сряда е от 21.30 българско време в прекрасната „Београдска Арена”, а победителят от нея ще заеме първа позиция в групата след изиграването на мачовете от първото завъртане.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи