Голяма загуба за жените в Белгия, но шансовете си остават


Голяма загуба за жените в Белгия, но шансовете си остават
Белгия бе по-добра (FIBAeurope.com)
06-09-2008 19:19

Националният женски тим на България допусна трета поредна загуба като гост в квалификациите за европейско първенство. След като паднаха последователно от Гърция и Сърбия, днес баскетболистките на Николай Боруков претърпяха ново поражение, този път от Белгия с 60-87.
 
Голямата разлика обаче може и да не се окаже фатална за българския тим, при определено стечение на остоятелствата и две домакински победи в оставащите две срещи против Гърция и Сърбия в Самоков, те имат все още реален шанс да се класират. След тази разгромна загуба обаче едно е сигурно – всякакво равенство с отбора на Белгия не е в наш плюс.
 
Срещата започна по-добре за домакините, които съвсем закономерно пред собствена публика поведоха в резултата. В края на първата четвърт те имаха вече аванс от 7 точки – 25-18, но само за 2 минути от втората част след последователни кошове на Таня Чиров, Радостина Славова и Гергана Брънзова-Ерденай плюс един наказателен идар на Ивелина Вранчева резултата бе изравнен – 25-25. Минута по-късно при оставащи 6:12 минути до почивката се получи равенство 30-30 след като двата отбора си размениха тройки чрез Евелин Каленс и Радостина Славова. Но като че ли българките бяха дотук в тази среща. До полувремето нашите баскетболистки отбелязоха само една точка срещу 11 за съперника и се оттеглиха с пасив от 10 точки след 20 минути игра – 31-41.
 
През третата четвърт българките все още държаха в мача и не допускаха Белгия да дръпне с по-чувствителна разлика от тази, получена на почивката. След 30 минути резултата бе 62-50 в полза на домакините.
 
Последната четвърт обаче бе трагична за българките, които в деня на съединение показаха тотално разединение - 25-10 в полза на Белгия само за 10 минути игра и загуба накрая с цели 27 точки – 60-87.
 
След тази загуба България се намира на последното място в група D от женските квалификации, но както вече казахме – шансове все още има. Задължителни са две победи в оставащите две срещи и да разчитаме на благоприятно стечение на обстоятелствата и честна игра от страна на Гърция до края.
 
Белгия показа завиден процент на стрелба от зоната за 3 точки – цели 64.2 % след 9 от 14 от тази дистанция. Стефани Дюбю бе безпогрешна от тройката – 4 от 4 и завърши с общо 17 точки. Каленс също вкара 17, а Лоранс ван Малдерен остана с 13 за победителките.
 
За България Гергана Брънзова-Ерденай приключи с поредния си дабъл дабъл – 12 точки и 10 борби, а сръбкинята с български паспорт Таня Чиров пак бе най-резултатна с 14 вкарани точки.
 
Този път проблемите на нашите дойдоха от многото пропуски за 2 точки – само 18 вкарани от 53 опита, едва 33.9 %.
 
В сряда от 18.00 часа в Самоков е следващата среща на България с Гърция.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕЛГИЯ – БЪЛГАРИЯ

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ЕВРОКВАЛИФИКАЦИИТЕ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА D ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОКВАЛИФИКАЦИИТЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОКВАЛИФИКАЦИИТЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи