Мачът с Финландия изместен за 20.30 часа, отново вход свободен


Мачът с Финландия изместен за 20.30 часа, отново вход свободен
българия срещу Финландия от 20.30 в Универсиада
08-09-2008 12:48

Следващият мач на мъжкият национален отбор бе изместен за 20.30 вечерта, за да се избегне съвпадението на двата мача на двата ни представителни тима в сряда. Жените приемат Гърция в Самоков и този мач си остава както е по програма в 18.00 часа, два часа и половина по-късно, в 20.30 в зала „Универсиада” в София е мъжкият мач между България и Финландия. И за двата отбора това са решителни срещи за класиране на европейските първенства за жени (Латвия) и съответно за мъже (Полша).
 
Особено това важи за женският национален отбор, който няма право повече на грешки до края – трябва да спечели и двата си мача с Гърция и Сърбия, за да запазят шансове за класиране.
 

Мъжете пък при победа над Финландия изхърлят противника от борбата за първите две места. След като стартираха с три поредни победи, националите допуснаха две загуби през миналата седмица и вече имат актив от 3 победи и 2 загуби. Срещата с Финландия е изключително важна и на практика може да ни утвърди второто място в групата. Една евентуална победа след седмица в Торино над Италия пък може да направи срещата със Сърбия един своебразен финал и за първото място. Но крачка по крачка, първо трябва да се победи Финландия в сряда вечер и това със сигурност няма да бъде така лесно, както българите го сториха като гости. Тогава България победи с 22 точки – 90-68 и разби тотално съперника. 
 

Входът в сряда вечер, както и в останалите срещи до този момент отново е свободен.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи