Дунав 2007 привлече Кристиян Борисов


Дунав 2007 привлече Кристиян Борисов
Кристиян Борисов
09-09-2008 10:01

19-годишният гард от националния младежки тим на България Кристиян Борисов ще играе през новия сезон в Дунав 2007. Това стана ясно след като той се е разбрал с ръководството на русенския клуб да носи екипа им през следващата състезателна година.
 
Роденият във Видин Борисов е висок 188-сантиметра и играе като плеймейкър. През миналата година той играеше за Балкан Ботевград. Участва общо в 22 срещи и направи средно по 1.4 точки за 5.2 минути на мач. Преди да започне професионалната си кариера, той бе част от вече закритата детско-юношеска школа на Сити Юнивърсити.

Борисов, който води подготовка цяло лято с България до 20 години отпадна от състава точно преди самото европейско в Латвия в началото на август.
 
Както вече се разбра, старши треньор на Дунав 2007 вече е Николай Господинов. Той работи усърдно по селектирането на отбора, а Борисов е първото ново попълнение в него. Все още обаче предстои доста да се свърши, тъй като много от титулярите от миналия сезон вече не са в отбора.
 
Дунав 2007 ще участва във втората А група за мъже. Заявки са подали общо 10 отбора, а идеята за единна група се споделя от всички тях. Жребият за новото първенство ще бъде теглен през седмицата веднага след като завършат европейските квалификации на българския национален отбор.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи