Националите заминават днес за Италия


Националите заминават днес за Италия
Стойков повежда отбора към Италия
15-09-2008 11:58

Мъжкият национален отбор на България заминава днес за Италия, където в сряда вечер ще играе решителната предпоследна квалификация за Евробаскет 2009. Нашите пътуват с полет през Виена до Милано и оттам с автобус до Торино, където е предвидено да бъде срещата. Националите тръгват без една от основните си единици Филип Виденов, който ще се присъедини към отбора в Торино след като му бъде направена операция на счупената костица на лявата ръка.
 
Двубоят в сряда в зала ПалаРуфини в Торино е от 21.00 часа българско време, а в другия мач от групата половин час по-късно играят Сърбия и Финландия. Победа на сърбите ще узакони класирането им на европейското първенство, докато за второто място ще се борят Италия и България.
 
На България е нужна победа в оставащите два мача или загуба с една точка в Италия, за да остане в битката за класиране на финалите.
 
Шансовете на Италия пък за директно класиране на Евробаскет 2009 още от тези квалификации са минимални дори и да ни бият в сряда вечер. По всяка вероятност италианците ще разчитат на допълнителната квалификация следващото лято, когато шест отбора ще спорят за едно място. Тя се очертава да бъде доста трудна, тъй като в нея участие ще вземат доста силни отбори, а от тях ще се класира само един.
 
В сряда вечер ще научим имената на първите отбори, които ще се класират за Евробаскет от тези квалификации. В него ще участват 16 отбора, а без квалификации вече са се класирали седем страни (Русия, Испания, Литва, Гърция, Германия, Хърватия, Словения) плюс един домакин (Полша). Съществува вариант сред тези имена още в сряда вечер да попадне и България, но това вече описахме в друга новина.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи