Жени, мъже-втора А група, юноши и девойки разбират програмата си на 24-и септември


Жени, мъже-втора А група, юноши и девойки разбират програмата си на 24-и септември
15-09-2008 19:11

Жребият за мъжката и женската А групи, както и за младежките лиги за девойки и юноши ще бъде на 24 септември, сряда от 11.00 часа в сградата на ДАМС в София.
 
Във втората мъжка А група ще участват 10 отбора, които ще бъдат обединени в една единна група, която ще излъчи собствен шампион в края на сезона. Отборите в нея ще са Берое, Видабаскет, Черноморец, Спартак МВР, Славия, Сливен, Дунав 2007, Спортист Своге, НСА и Овергаз. Те ще играят на принципа на размененото домакинство (общо 18 кръга), обаче няма да могат да вземат участие в плейофите на страната. Там ще играят само отборите от Националната Баскетболна Лига (НБЛ). Първенството на А група при мъжете стартира на 26-и октомври.
 
Девет са отборите, които ще участват в единствената женска баскетболна група през новия 2008/09 сезон.  Това са тимовете на Берое 07, Дунав Еконт, Лукойл Нефтохимик, Миньор, Монтана 2003, НСА, Рилски спортист, Славия и Тони 7. Новият шампионат при дамите ще стартира на 11 октомври. Всяка седмица ще има по 4 мача, а един отбор ще почива. Срещите ще се играят принципно в събота, а не както през миналия сезон в неделя. Първите 8 отбора в крайното класиране ще играят в плейофите на шампионата.
 
До късно днес се приемаха заявки за участието в новосформираните младежки лиги за юноши и девойки. Утре от БФБ ще анонсират всички кандидати за участие като по първи сведения става ясно, че е голям наплива за юношеската група и не толкова за девическата.  
 
В младежката лига за девойки ще участват 8 отбора като 4 от тях добиват право за участие на основание ранкинга от класиранията за последните три години. Останалите 4 отбора ще се определят от БФБ след разглеждане на подадените заявки.
 
Младежката лига за юноши се провежда с участието на 10  юношески отбора като 5 от тях добиват право за участие на основание ранкинга от класиранията за последните 3 години. Останалите 5 юношески отбора се определят от БФБ.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи