„Дерби плюс” стана спонсор на БФ Баскетбол


„Дерби плюс” стана спонсор на БФ Баскетбол
16-09-2008 16:06

Днес в Пресклуб "България" президентът на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов и президентът на компанията за безалкохолни напитки „Дерби плюсЛюбен Йочков подписаха  договор за спонсорство на младежкия баскетбол.
 
Контрактът е за обща сума от 900 000 лева и е за срок от 3+2 години. Михов сподели, че при добри резултати договорът ще бъде продължен и финансирането ще нарасне. „За да се развива българският баскетбол, трябва да работим в детско юношеските школи. Ще има две лиги – за младежи и девойки, които ще играят в два кръга с по три турнира, а най-добрите четири ще определят победителите. И двете младежки лиги ще носят логото на "Дерби плюс", заяви Михов.

Той коментира и проблема с липсата на голяма зала с 10 000 седящи места, в която да играят домакинските си срещи  националните ни отбори, както и създаването на баскетболно учлище. „Не съм голям оптимист, че в близките 3-4 години ще бъде изградена такава зала. В момента водим преговори за откриването на национално баскетболно училище. Старши треньорът на баскетболните национали Пини Гершон заяви, че ако тази идея стане реалност, той ще стане главен мениджър на училището. "Това е моята голяма мечта, защото всички видяхме на какво е способен. Баскетболното училище ще се издържа изцяло от федерацията”,  добави Михаил Михов
 

Президентът на федерацията обеща, че  определената премия от 50 000 лева ще набъбне, ако нашият национален отбор успее да се класира за финалите на Европейското първенство.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи